Місто

У Житомирі покладанням квітів вшановували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26 April 2018, 15:04

У Житомирі до 32-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції вшанували Героїв-ліквідаторів наслідків катастрофи.

Про це 26 квітня повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Представники обласної та місцевої влади, депутати міської, обласної та Верховноїрад, громадськість, представники релігійних конфесій сьогодні, 26 квітня, поклали квіти до меморіальної дошки пам’яті першого Міністра Мінчорнобиля України Г. О. Готовчиця, меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля, пам’ятного знака «Чорна біль» та пам’ятника «Пожежним, які врятували світ», - йдеться у повідомленні.

Трагедія, яка сталася у місті Чорнобилі у 1986 році, забрала десятки тисяч життів, завдала шкоди здоров’ю. Її наслідки ще відчувають на собі майбутні покоління.

«Сьогодні жителі та гості області зібрались тут, аби схилити голови перед пам’яттю тих, хто 32 роки тому рятували країну. Це був невідомий нікому ворог і тільки зараз ми дізнаємось нові і нові деталі про ту боротьбу за майбутнє нашої держави та планети. Прийміть слова вдячності від голови обласної адміністрації Ігоря Гундича за той величезний подвиг, який здійснили ви, ваші чоловіки, сини. Дякуємо Героям-ліквідаторам за сонячне небо над головою», – сказав заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

Також він додав, що на таких заходах приємно бачити молодь – це значить, що зв’язок поколінь не втрачений.

Представники Ради церков провели спільну молебень за загиблими Героями.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області проживають 174 ліквідатори аварії на ЧАЕС із 289 пожежних зведеного загону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЧАЕС ліквідатор пам'ятник  
Матеріали по темі