Місто

На Михайлівській у Житомирі пройшов вечір пам’яті «Дзвони Чорнобиля»

27 April 2018, 09:36

Увечері 26 квітня на вулиці Михайлівській пройшов вечір пам’яті «Дзвони Чорнобиля», присвячений річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

Захід розпочався о 18.00 год. на вулиці Михайлівській, - повідомила 27 квітня прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Творчі колективи області та міста представили глядачам танцювальні та літературно-музичні композиції. Виступали ансамбль народних інструментів, жіночий хор, камерний оркестр, вокальні ансамблі і танцювальні колективи. Ведучі розповіли жителям міста про трагічні події, які відбулися у Чорнобилі 32 роки тому», - інформує ОДА.

За даними прес-служби Житомирської міськради, на сцені виступили творчі колективи Житомирського музичного училища імені В.С. Косенка та Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка.

Довідка міськради:

Аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі. З різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. Лише наступного дня, після того як у Швеції за рівнем радіації визначили, що в Україні мала місце аварія, уряд СРСР повідомив про Чорнобильську трагедію. Від вибуху і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинув 31 чоловік і понад 200 було госпіталізовано. За неофіційною статистикою в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, 26 квітня Житомирська область відзначає 32 роковину з дати аварії на ЧАЕС.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області проживають 174 ліквідатори аварії на ЧАЕС із 289 пожежних зведеного загону.

Фото прес-служб Житомирської ОДА та міськради:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чорнобиль вечір пам’яті ЧАЕС  
Матеріали по темі