Події

Житомирські правоохоронці провели 14 обшуків у селі Рівненської області: вилучили 250 кубометрів деревини і верстати

4 May 2018, 09:37

2 травня за процесуального керівництва прокуратури області слідчі ГУНП в Житомирській області провели 14 санкціонованих обшуків на території одного із сіл Рівненської області, мешканці якого обґрунтовано підозрюються у вчиненні злочинів, пов’язаних з розкраданням деревини.

Про це 3 травня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Гостро стояло питання незаконної порубки лісу та розкрадання лісових ресурсів на кордоні Житомирської та Рівненської областей, а дії зловмисників супроводжувалися зухвалістю та опором як працівникам державної лісової охорони, так і правоохоронним органам. Зважаючи на це, 2 травня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, при оперативному супроводі Управління захисту економіки в області та залученні військовослужбовців Національної гвардії України і підрозділу спецпризначення проведено 14 санкціонованих обшуків на території одного із сіл Рівненської області, мешканці якого обґрунтовано підозрюються у вчиненні вказаних злочинів», - інформує прес-служба.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено деревину різних порід та оброблені лісоматеріали загальним об’ємом понад 250 кубометрів, верстати для оброблення деревини, транспортні засоби з допоміжними пристроями для перевезення деревини та агрегати до них, радіостанції, а також предмети, зовні схожі на зброю та набої, - повідомила прокуратура.

За погодженням із прокуратурою області до суду подано клопотання про накладення арешту на вилучене майно.

За даними прокуратури, з початку 2018 року до суду скеровано 8 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок лісу, в тому числі одне з них - вчинене організованою злочинною групою. Загалом на даний час територіальними правоохоронними органами області проводиться досудове розслідування у понад 430 кримінальних провадженнях зазначеної категорії.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2018 році керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко розповів про затримання «чорних лісорубів» у Новоград-Волинському районі районі, де спалили машину лісівника.

Житомир.info

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина лісоруб прокуратура  
Матеріали по темі