Місто

Біля «вічного вогню» в Житомирі молилися, слухали хор, покладали квіти і бажали Україні миру

8 May 2018, 12:48

У День пам’яті та примирення біля монументу Слави у Житомирі зібралося чимало людей. Вони прийшли з квітами в руках та червоно-чорними маками на одязі - символом пам’яті усіх жертв Другої світової війни.

Мітинг-реквієм розпочався з гімну України та хвилини мовчання за загиблими. Впродовж заходу місцеві творчі колективи прославляли подвиг героїв, а представники Ради Християнських Церков Житомирщини помолилися за загиблих цивільних та військових, мир в Україні та духовне єднання. Наостанок учасники мітингу-реквієму поклали квіти до Вічного вогню. Чому ж варто пам’ятати цей день, запитуємо у наймолодших учасників мітингу – вихованців дитячого садочка.


«Сьогодні день Героїв», - говорить Володимир.

«Хто на війні загинув. І ми прийшли сюди, щоб положити квіти», - додає Даша.

Студент Олександр додає: сьогодні важливо пам’ятати не лише тих, хто загинув, а й тих, хто залишився в живих.

«Це найжахливіша подія у 20 столітті, багато жертв і з цивільного населення, і військових, і військові відстоювали наше мирне життя. Тому важливо пам’ятати і вшановувати честь загиблих і ветеранів, які зараз іще живі», - ділиться Олександр.

Разом із іншими до відзначення Дня пам’яті та примирення долучилися і представники обласної та міської влади.

«Всі покоління мають пам’ятати завжди, що відбувалося, і те, що відбувається сьогодні. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять - пам’ять загиблих, День примирення», - говорить секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Восьмого травня о 23 годині був підписаний акт про капітуляцію нацистської Німеччини. Відповідно сьогодні ми і відзначаємо День пам’яті та примирення. Україна як ніхто велику жертву зробила у цій Другій Світовій війні. Близько 10 мільйонів українців полягло на полях бою. Зрозуміло, що цей день і сьогодні актуальний, тому що країна знову ж таки на полях бою, сьогодні ми втрачаємо славних синів і дочок. Тому ми маємо пам’ятати не тільки про тих, хто загинув у далекому 1941-1945 роках, а ми маємо пам’ятати і дбати про тих, хто сьогодні на полях бою захищає незалежність і цілісність нашої держави. Пам’ятаємо і перемагаємо», - каже голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Фоторепортаж з вшанування Дня пам’яті та примирення біля монументу Слави дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: монумент Слави День пам'яті та примирення  
Матеріали по темі