Місто

На ярмарку вакансій розповіли, що в Житомирі та області є близько тисячі вільних робочих місць

16 May 2018, 15:28

Ярмарок вакансій втретє відбувся у Житомирі. Понад 60 підприємств змогли презентувати себе на вулиці Михайлівській. Компанії й фірми демонстрували свою продукцію та розповідали про актуальні вакансії, навчальні заклади - про напрямки підготовки. Загалом ярмарок об’єднав декілька тисяч людей.

Фахівці міського центру зайнятості, які консультували безробітних, розповідають: вакансій вистачає. Як і раніше, найбільше бракує представників робітничих професій.


«У Житомирському міському центрі зайнятості зареєстровано близько 1000 актуальних вакансій. Найбільш затребувані, звичайно, робітничі професії: слюсарі, зварювальники, токарі. Якщо це жіночий напрямок, то це швачки. На сьогодні на літній період особливо актуальними є професії саме у громадському харчуванні: кухарі, офіціанти, бармени. Звичайно, завжди актуальними є продавці, але якщо раніше саме бухгалтерів, юристів не так багато запрошували роботодавці, то сьогодні і таких вакансій маємо досить багато, менеджерів також», - розповіла начальник відділу взаємодії з роботодавцями Житомирського міського центру зайнятості Людмила Шевчук.

Цьогорічний Форум роботодавців закцентував свою роботу на якісній підготовці кадрів і взаємодії роботодавців з навчальними закладами.

«Вже втретє ми проводимо форум роботодавців та ярмарок вакансій. На сьогодні було зареєстровано близько 60 підприємств. Були проведені підготовчі збори між підприємцями та навчальними закладами і була обрана саме тема дуальної освіти. На сьогодні на форумі вже підписано договір про наміри між «Ferplast» та Центром професійно-технічної освіти щодо підготовки спеціалістів нового формату. Це означає, що учні і студенти під час навчання будуть працювати на підприємствах Житомира. Навчаючись, особа поєднує це з роботою по своїй спеціальності», - зазначила заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Фоторепортаж з ярмарку вакансій дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2016 року у Житомирі на Михайлівській проходив перший в історії міста форум роботодавців та ярмарок вакансій. 12 травня 2017 ярмарок вакансій на Михайлівській відвідали кілька тисяч людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ярмарок вакансій форум роботодавців робота  
Матеріали по темі