Місто

Під час мітингу в Житомирі близько сотні житомирян вшанували пам’ять жертв політичних репресій

21 May 2018, 14:13

21 травня у Житомирі відбувся мітинг - реквієм присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій 1937-1938 років. До мітингу долучилися близько сотні житомирян.

Про це інформує сайт Житомирської міської ради.

«До мітингу долучились представники влади, громадських організацій, духовенство та просто небайдужі мешканці міста. Після спільної молитви, всі присутні здійснили покладання квітів до пам'ятного знаку та запалили лампадки на знак вшанування пам’яті загиблих», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, більше 2 років тому влада Житомира надала дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення в місті меморіального комплексу жертвам політичних репресій - відповідне рішення прийняли депутати Житомирської міськради на сесії 28 грудня 2015 року. 21 грудня 2015 року голова Житомирського Благодійного фонду «Голокост націй» Віктор Борківський відкрив рахунок у банку для збору коштів на будівництво Меморіалу. Зі слів Віктора Борківського, меморіал «Голокост націй» буде у вигляді близько 100 стел із гірської породи габро розміром метр на два, де будуть викарбувані імена кожного із майже 20 тисяч розстріляних на цьому місці людей. Це має бути впорядкована територія розміром 73 сотих землі з зеленими насадженнями, газоном та клумбами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг політичні репресії  
Матеріали по темі