Місто

​У центрі Житомира зустріли й нагородили десантників 95-ї бригади, які повернулися із зони ведення бойових дій

24 May 2018, 14:32

Оплески, квіти та військовий оркестр – на Соборному майдані у Житомирі 24 травня сотні людей зібралися на честь повернення із зони бойових дій славетної 95-ї десантно-штурмової бригади.

«95 окрема десантно-штурмова бригада знаходилася в зоні проведення операції спільних сил півроку. З виконанням свої поставлених задач бригада виконала успішно і повернулася в пункт постійної дислокації у місто Житомир», - розповів командир 95-ї ОДШБ Олег Гуть.



З самісінького ранку у центр міста з різних регіонів України почали з’їжджатися родичі бійців, які півроку чекали на цю зустріч. З оберемком півоній і прапором стоїть Володимир Зуєв, який з родиною приїхав з Хмельниччини.

«Сина приїхали зустрічати, рве душу від щастя. Хочемо привітати наших бійців з поверненням, побажати їм всього хорошого і дати їм квіти», - розповів чоловік.

Прийшли і прості житомиряни, щоб подякувати десантникам і привітати з поверненням додому.

«95 бригада - вона ж славнозвісна на всю країну. Прийшли підтримати наших військовослужбовців за те, що захищають нашу землю від російських окупантів», - розповідає житомирянка Вероніка.

Об 11 годині більше тисячі десантників вишикувалися на площі. Кращих воїнів керівництво нагородило орденами та медалями.

Після шикування десантники вирушили маршем від Майдану Соборного до пункту постійної дислокації військової частини. Свою ходу бійці присвятили полеглим побратимам.

Не стримує сліз мама загиблого бійця Галина Перепелиця.

«Півроку тому на передовій, рятуючи життя товариша, загинув мій син. Мені дуже хотілося прийти сюди, дуже хотілося прийти і не вірити, що його немає у цих рядах хлопців. Син, який з першого дня захищав, я вірила, що він повернеться з перемогою», - розповіла жінка.

Прямуючи вулицею Перемоги до проспекту Миру, бійці несли портрети восьми загиблих героїв, які так само сьогодні мали б крокувати Житомиром, але загинули під час виконання бойового завдання на сході України.

Як повідомляв Житомир.info, задля зустрічі військових в Житомирі 24 травня до 12:00 перекривали майдан Соборний. Бійці з портретами загиблих героїв ходою рушили від Соборного майдану до військової частини на проспекті Миру.

Фоторепортаж з нагородження вояків на майдані дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада військові ЗСУ ДШВ десантник 
Матеріали по темі