Події

У Житомирській області рятувальники двічі за тиждень виїжджали гасити займання торфу

25 May 2018, 12:20

24 травня фахівці Олевського підрозділу ДСНС здійснювали планове патрулювання торфополів, аби своєчасно виявити тліючі осередки торфу і забезпечити відповідне реагування. Адже у період спекотної погоди торфовища часто займаються, а гасити їх надзвичайно складно, адже поклади залягають вглиб. Особливо важко ліквідувати пожежі, коли займання охоплюють значні площі.

Про це інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«У с. Рудня-Радовельська Олевського району о 09:45 під час обходу рятувальники помітили, що на землях запасу Олевської об’єднаної територіальної громади є тліючий осередок. На місце пожежі були викликані відділення вогнеборців 17-ї державної пожежно-рятувальної частини та Білокоровицького держлісгоспу. Автоцистерни поставили на стаціонарну водойму і забезпечили безперебійну подачу води на тліючу ділянку. Спільними зусиллями о 18:10 пожежу на площі 0,05 га вдалося ліквідувати. Це вже друге займання на цьому полі упродовж тижня, яке вдається загасити на початковій стадії. Загалом з початку пожежонебезпечного періоду на торфополях в Олевському районі рятувальниками ліквідовано 8 пожеж загальною площею 1,53 гектари», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2017 року рятувальники у селі Білокоровичі Олевського району 6 годин гасили займання торфу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: торф ДСНС рятувальники  
Матеріали по темі