Місто

​Родини загиблих бійців висадять алею дубів на Житомирському військовому кладовищі

5 June 2018, 20:39

У п’ятницю, 8 червня, родини загиблих у ході бойових дій на сході України військовослужбовців висадять алею дубів на Житомирському військовому кладовищі.

Про це під час обговорення місця встановлення монументу на честь воїнів російсько-української війни 5 червня повідомила секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.



За словами посадовиці, родичі загиблих Героїв звернулись із такою пропозицією до місцевої влади, а муніципалітет відгукнувся і допоміг у вирішенні цього питання.

«То була ініціатива родин загиблих. Спочатку була пропозиція, що вони будуть висаджувати маленькі саджанці, і щоб міська рада знайшла саме сквер, де можна висадити цю алею. Ми два місяці були в пошуках земельної ділянки. Тому що це є проблема. В нас є 53 родини загиблих, і ми свідомі того, що потрібно посадити дерева, які виростуть. Там не повинно бути комунікацій. Ми шукали дуже довго і прийшли до того, що це буде військове кладовище. Висадимо дуби. І також ухвалив депутатський корпус рішення, що ми купимо великі дерева. Це не будуть маленькі саджанці, а вже по чотири з половиною, по п’ять метрів дерева, які не загинуть точно, ми про це точно знаємо. Це все відбудеться в 10 годин ранку у п’ятницю на військовому кладовищі. Матері і дружини загиблих будуть висаджувати дерева. Міська рада просто допомогла в організації усіх цих подій», - сказала Наталія Чиж.

Нагадаємо, в ході обговорень місця встановлення монументу на честь воїнів було вирішено, що пам’ятник Героям АТО в Житомирі можуть встановити біля монументу Слави і замінити зірку на тризуб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алея військовий АТО герой  
Матеріали по темі