Влада

Житомирська влада планує докупити комунальні автобуси та придбати 40 нових тролейбусів

12 June 2018, 12:52

Чому автобуси №53 та №53-А подекуди не дотримуються графіку руху та, коли комунальні маршрутки стануть рентабельними.

Відповіді на ці запитання мер Житомира Сергій Сухомлин озвучив під час брифінгу 12 червня.


«Вийшли на маршрут автобуси. Поки що картинка не ідеальна, скажу як є. Тому, що питання до кваліфікації водіїв. Ми розуміємо, що у нас невелика пропозиція по водіям і є зауваження. Зараз будемо проводити тренінги для водіїв з компанією МАЗ і з іншими компаніями, як правильно в міських умовах працювати. Бо у нас чітко проглядається, що водій зі швидкої допомоги - у нього один графік руху. Водій, який перейшов з маршрутки намагається трішки швидше їхати. Тому, у нас інколи виникає ситуація, коли два автобуси йдуть з інтервалом у одну хвилину. Зараз це усе відпрацьовується, позитив є. Іще не всі чи не хочуть, чи не можуть увімкнути кондиціонер, але це технічне питання, яке зараз відпрацьовується. Ми не розраховували, що ці автобуси будуть рентабельні. Ми розуміли, що окупність - це окреме питання по цих автобусах. Зараз потрібно відпрацювати, щоб був у нормі розхід пального. Поки він перевищує норму. Але вже на третій день ми вийшли в плюс по балансу палива та інші затрати. Будемо зараз піднімати питання ще по заробітній платі водіям, щоб вона була конкурентна на ринку послуг», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Разом із тим, міський голова зазначив: наступна партія автобусів за попередніми підрахунками має прийти вже у вересні. Окрім цього, у міськраді нині іще пропрацьовують можливості придбання близько півсотні нових тролейбусів.

«В липні ми очікуємо оголошення тендеру Європейського банку реконструкції розвитку на закупівлю не менше 40 нових тролейбусів. Я кажу не менше 40 тролейбусів, бо це тендер. На наступній сесії ми будемо іще голосувати меморандум з державним німецьким банком, який теж готовий долучитись до цієї закупівлі і ми ще можемо закупити додатково 20-30 тролейбусів. Відсоткова ставка, яку ми розглядаємо з німецьким банком - кредит на 20-22 роки, пільговий період до 4 років і кредитна ставка приблизно 1% річних», - каже Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, чотирнадцять нових комунальних автобусів вийшли на маршрути в Житомирі 7 червня.

Незадовго до цього, начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук пояснював, що через нові комунальні автобуси Житомирська маршрутка №4 не доїжджатиме до Сонячного.

Як повідомляв Житомир.info, приватний перевізник пообіцяв возити пільговиків безкоштовно, поки сесії не приймуть рішення про відшкодування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин МАЗ автобус тролейбус  
Матеріали по темі