Влада

Житомирська облрада переробила на Олега Сенцова текст звернення волинських депутатів щодо Надії Савченко

12 June 2018, 15:02

Звернення депутатів Житомирської обласної ради щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів і конкретно – режисера Олега Сенцова майже дослівно повторює звернення депутатів Волинської обласної ради від 2016 року щодо Надії Савченко, яка на той час перебувала у в’язниці в РФ.

Рішення «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр - міністра України щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів», яке було ухвалене на сесії Житомирської облради 31 травня 2018 року, оприлюднили на офіційному сайті 11 червня.

Цей проект рішення був внесений до порядку денного чергової сесії за пропозицією активістів, текст звернення підготували в обласній раді.

«Ми розробили проект рішення з даного питання, він розданий вам щодо нашого звернення по політв’язнях, які знаходяться в тюрмах у Росії. Давайте підтримаємо даний проект рішення. Ми звертаємося і до громадськості, і до світових міжнародних, організацій ООН і ОБСЄ про посилення тиску на владу Росії, про звільнення наших політв’язнів. І до Верховної Ради звертаємося, і до інших», - пояснював перед голосуванням голова облради Володимир Ширма.

За звернення проголосував 51 депутат (всього в облради 64 депутати). Нижче - звернення Волинської та Житомирської обласних рад:



Як повідомляв Житомир.info, 30 травня цього року у Житомирі на майдані Корольова проводили акцію на підтримку ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова: учасники акції збирали підписи під зверненням до голови обласної ради, щоб підняти питання на сесії і звернутись до керівництва країни, до президента щодо звільнення Сенцова.


Учасник акції на підтримку Олега Сенцова виступає на сесії облради 31 травня 2018 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення Сенцов  
Матеріали по темі