Події

Уночі в Житомирі 20-річний хлопець напав та пограбував чоловіка, постраждалого госпіталізували з переломом

15 June 2018, 13:22

14 червня розшуківці кримінальної поліції Житомирського ВП затримали 20-річного жителя обласного центру за обґрунтованою підозрою у причетності до пограбування та розбою на двох житомирян. Обидва злочини сталися цієї ж ночі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області

Близько півночі по вулиці Хлібній невідомий збив з ніг та силоміць відібрав у 34-річного перехожого мобільний телефон. Згодом лікарі діагностували у потерпілого перелом лівої ноги та забої обличчя, отримані під час нападу.

Обставини правопорушення, кваліфікованого за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, з’ясовували працівники кримінальної поліції Житомирського відділу.

- Уже цього ж дня ми знайшли викрадений телефон в одному з ломбардів обласного центру, а з ним й інформацію про того, хто його приніс до закладу, - розповів начальник Житомирського ВП Михайло Сорока.

Втім уранці до поліції надійшло ще одне повідомлення, в якому опис порушника був дуже схожим до попереднього. Близько 8.30 по провулку Виробничому незнайомець вирвав з рук 26-річної дівчини мобільний телефон вартістю близько 6 тисяч гривень та втік. Додаткову інформацію про особу порушника оперативники отримали, переглянувши записи камер відеоспостереження, встановлених неподалік.

Згодом гаджет поліцейські також знайшли у тому ж ломбарді у ході першочергових заходів по розкриттю пограбування. Відтак за місцем проживання чоловіка, який, як з’ясувалось уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, вирушили правоохоронці.

20-річного молодика затримали та доставили до відділу поліції. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні розбійного нападу (ч.1 ст. 187) та грабежу (ч.1 ст. 186) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу, а поки парубок утримується під вартою у рамках статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За вчинене йому може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення терміном до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня житомирські поліцейські затримали молодиків, які біля навчального закладу відібрали у школярів годинник, зарядку і срібний ланцюжок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж розбій поліція пограбування  
Матеріали по темі