Місто

​У Житомирі збираються організувати громадську пральню на умовах державно-приватного партнерства, - Борис Пахолюк

20 June 2018, 10:31

У Житомирі на базі КП «Гагарінське» хочуть на мовах державно-приватного партнерства організувати громадську пральню.

На засіданні виконкому 20 червня всі 14 присутніх членів виконкому одноголосно підтримали проект рішення про розробку техніко-економічного обґрунтування цього проекту, який презентував директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«Коли в минулому році ми почали працювати з консультантами, то запропонували їм близько 10 проектів для реалізації на умовах партнерства з приватним бізнесом. Вони запропонували проект громадської пральні. Така практика дуже не поширена в Україні: маючи багато хімчисток і пралень, люди мало користуються цими послугами. Я, наприклад, не дуже хочу, щоб якісь тьотя чи дядя порпалися в моїх речах. Але якби це була пральня самообслуговування, то це інше. Це було б цікаво для наших студентів, для навчальних закладів. На сьогодні прання білизни для наших дошкільних закладів обходиться в близько 17-18 гривень за кілограм білизни. Якщо запустити цей проект, то можемо скоротити вартість прання білизни і зекономити бюджетні кошти. Такі пральні самообслуговування дадуть можливість студентам не їздити кожні вихідні до мами і не возити білизну на прання», - розповів Борис Пахолюк.

Він показав фото прикладів закордонних пралень, які є, по суті, громадськими просторами.

«На цей проект ми не плануємо залучати бюджетні кошти, він буде на умовах державно-приватного партнерства. Це буде перший проект ДПП, його реалізація займе близько року», - пояснив директор Агенції розвитку міста.

Деталі - в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, проект рішення виконавчого комітету «Про розробку техніко-економічного обґрунтування проекту «Створення громадської пральні на базі комунального підприємства «Гагарінське» Житомирської міської ради» опублікували на сайті міськради 22 березня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пральня виконком  
Матеріали по темі