Події

Село в Житомирському районі задимлене через тліюче сміття, яке накопичило місцеве підприємство

22 June 2018, 11:38

У селі Кодня Житомирського району тліє купа сміття, яке накопичило місцеве підприємство.

Про це 22 червня Житомир.info повідомили читачі.

«В центрі села, прямо за церквою, буяє пожежа, що охопила дерев'яні відходи від місцевого підприємства, яке займається виготовленням шпону. Величезна гора сміття. Центр огорнув смог. Палає від вчорашнього вечора. Пожежні на виклик приїхали, але не змогли загасити, потім довго кружляли в пошуках під'їздів до води. Сьогодні вже видно відкрите полум'я», - написали читачі.

У прес-службі управління ДСНС України у Житомирській області інформацію про загоряння сміття підтвердили.

«На місці події працювали два наших відділення. З 21.24 21 червня до 6.00 22 червня проводили роботи з ліквідації пожежі на площі 300 м². Тобто, до 6-ї ранку пожежу вдалося ліквідувати. Справа в тому, що там загорілася величезна купа відходів (площею 50 на 20 м), вона періодично тліє. Так, маємо інформацію, що сміття знову почало тліти. Але відкритого вогню немає. Таке загоряння дуже важко повністю ліквідувати, на це потрібен тривалий час. Підприємство промиватиме ту купу сміття своєю мотопомпою. На місце події виїде і наша 11 частина», - розповіла керівник прес-служби управління ДСНС в області Оксана Ковальчук.

Причина займання наразі встановлюється.

Як повідомляв Житомир.info 11 червня, у лісах Житомирської області продовжує триматися найвищий клас пожежної небезпеки, хоч відпочиваючі це ігнорують.

Також на початку травня лісівники повідомляли, що з початку року ліси Житомирської області горіли 10 разів, переважно через любителів шашликів на природі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС Кодня  
Матеріали по темі