Події

​Військова прокуратура повідомила подробиці обшуків на Житомирському бронетанковому

22 June 2018, 19:52

Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати службовими особами ДП «Житомирський бронетанковий завод» державних коштів із зловживанням службовим становищем.

Про це 22 червня повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Вказані кошти надійшли до держпідприємства на виконання контракту з державного оборонного замовлення по ремонту бойових машин піхоти. Кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України, досудове розслідування у якому здійснюють слідчі Головного управління національної поліції України в Житомирській області», - інформує військова прокуратура.

22 червня 2018 року прокурори та слідчі за оперативного супроводу головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України із залученням співробітників департаменту внутрішньої безпеки Державного концерну «Укроборонпром» та спеціаліста Київського науково-дослідного інституту судових експертиз провели обшук складських та офісних приміщень вказаного державного підприємства. В ході обшуків виявлено гусеничні комплекти, поставлені ТОВ «Науково-виробнича компанія «Нова» та документи щодо їх поставки, - уточнює військова прокуратура.

«Нагальність даного питання зумовлено необхідністю перевірки отриманої в ході досудового розслідування інформації щодо поставлених державному підприємству ТОВ «НВК НОВА» під виглядом «нових» гусеничних комплектів до бойових машин піхоти, які, за даними слідства, раніше перебували у використанні, та ринкова вартість яких відповідно нижча, ніж передбачено договором. Крім цього, одночасно проведено 5 обшуків у м. Житомирі та Харкові, зокрема, за місцем знаходження виробничих потужностей ТОВ «НВК НОВА», а також за місцем проживання його керівників», - поінформувала прес-служба.

Згідно з повідомленням, за результатами отриманих в ході обшуків фактичних даних до слідчого судді подано клопотання про призначення відповідної комплексної товарознавчої експертизи та експертизи металів і сплавів для встановлення категорійності гусеничних комплектів, їх відповідність встановленим параметрам, якості сталі та ринковій вартості. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в червні 2018 Господарський суд задовольнив позов військової прокуратури Житомирського гарнізону про накладення 300 тисяч гривень штрафних санкцій на «Житомирський бронетанковий завод» за порушення умов договору на ремонт та поставку військової техніки, що призначена для подальшого використання при проведенні Операції об’єднаних сил.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2017 року наказом керівника ДК «Укроборонпром» директором державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» призначений Михайло Мосін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ військова прокуратура бронетанковий завод  
Матеріали по темі