Влада

Фахівці Держпродспоживслужби оштрафували підприємців з Житомирської області, які торгують освітлювальною апаратурою

26 June 2018, 10:36

У Житомирській області спеціалісти Держпродспоживслужби оштрафували двох підприємців, які маючи порушення торгували освітлювальною апаратурою.

Про це інформує прес-служба Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«На підставі доручень Держпродспоживслужби України спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів проведено два позапланових заходи у червні 2018 року на предмет: освітлювальна апаратура, у суб’єктів господарювання розташованих на території міста Житомира, які є розповсюджувачами даної продукції», - інформують спеціалісти.

«Проведеними позаплановими перевірками, в ланцюгу постачання встановлено факти розповсюдження продукції, а саме:

-світлодіодного світильника для дзеркал і картин ТМ «HOROZ2, модель: HL6651L;

-світлодіодної лампи Filament Globe-8 ТМ «HOROZ2, модель: 001-015-0008,

на електрообладнанні (пакуванні) якої не нанесено маркування знаком відповідності технічним регламентам, внаслідок чого порушено вимоги п.п. 28, 42 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1067 та п.п. 32, 45 Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1077. Окрім того, маркування продукції, не містило інформації про найменування, контактну поштову адресу виробника та імпортера, чим порушено вимоги п.п.12,20 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, та п.п. 17,25 Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», - йдеться у повідомленні.

Отже, за результатами проведених перевірок, до суб’єктів господарювання вжито обмежувально (корегувальні) заходи – обмеження надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності та застосовано штрафні санкції на загальну суму 8 500 гривень за розповсюдження продукції, на якій відсутній знак відповідності технічним регламентам, відповідно п. 1 ч. 3 статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році ГУ Держспоживслужби у Житомирській області стягнуло з підприємців, які продавали неякісні товари, майже 250 тисяч гривень штрафів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держспоживслужба освітлювальна апаратура штраф  
Матеріали по темі