Події

Під час збирання лісових ягід жителя Житомирської області за руку вкусила гадюка

27 June 2018, 13:33

У селі Сущани Олевського району до лікарні з укусом гадюки потрапив чоловік, який збирав у лісі ягоди.

Про це Житомир.info 27 червня розповів головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА Микола Мінчук.

«Нещасний випадок трапився 25 червня у селі Сущани Олевського району. Внаслідок укусу гадюки до травматологічного відділення районної лікарні потрапив місцевий мешканець, 1966 року народження. Гадюка укусила чоловіка за ліву руку під час збирання лісових ягід. Цього року в області зареєстровано вже 7 випадків травмування людей плазунами. Отже, ніколи не слід відноситись зневажливо до таких випадків. Вирушаючи до лісу чи до інших місць, де можна зустріти змію, необхідно подбати про захисний одяг: високі черевики, щільні штани, заправлені з напуском у взуття. Щоб не наступити на гадюку, візьміть із собою палицю. Перед тим, як ступити у траву, перевірте, чи не зачаїлася там змія. Зустрівшись з нею, не робіть різких рухів. Як правило, вони не атакують першими», - наголосив Микола Мінчук.

Як повідомляв Житомир.info, 19 червня 2018 року на лікарняні ліжка через укус змії потрапили двоє жителів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінчук ОДА ягоди ліс гадюка  
Матеріали по темі