Події

Посадові особи державної лабораторії у Житомирі підозрюються в одержанні хабарів за видачу неправдивих експертних висновків

28 June 2018, 09:03

У Житомирі директор та заступник державної лабораторії підозрюються в одержанні хабарів за видачу неправдивих експертних висновків.

Про це 27 червня розповіли у прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Слідчий відділ прокуратури Житомирської області проводитьдосудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди директором державного контролюючого органу та його заступником за вчинення службових підроблень. У вівторок, 26 червня 2018 року, за результатами проведення гласних та негласних слідчих (розшукових) дій,обом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч . 3 ст. 368 КК України. Посадових осіб підозрюють у тому, що вони систематично, протягом 2017-2018 року за грошову винагороду у розмірі від 1000 до 20000 грн видавали в інтересах суб’єктів господарювання завідомо неправдиві висновки щодо якості досліджуваної продукції. Таким чином, до споживачів потрапляли значні партії продукції різного асортименту – молочні та м’ясні вироби, зернові тощо без проведення обов’язкових лабораторних досліджень та відбору проб», - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що з метою приховання слідів злочинів, зловмисники отримували неправомірну вигоду шляхом поповнення банківських рахунків, відкритих на інших осіб.

«Злочинні дії ділків були викриті слідчим відділом прокуратури області спільно з відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Житомирській області. Додатково: за вчинені злочини передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі службових осіб управління капітального будівництва Житомирської міської ради підозрюють у привласненні понад 500 тис грн бюджетних коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар посадовці державна лабораторія  
Матеріали по темі