Влада

Суд у Житомирській області виніс рішення щодо «військового зятя», який преміював тещу

6 July 2018, 11:07

Військова прокуратура Житомирського гарнізону спільно з управлінням захисту економіки в області виявила факт вчинення корупційного правопорушення командиром військової частини, що дислокується на території Житомирської області.

Про це 6 липня Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Командир військової частини, розуміючи, що існують певні законодавчі заборони щодо підпорядкування близьких осіб та усвідомлюючи, що в нього у правовій залежності (в тому числі через вирішення питань прийняття на роботу, звільнення з роботи, застосування заохочень, дисциплінарних стягнень, надання вказівок, доручень тощо, контролю за їх виконанням) перебуває близька особа – теща,не повідомив про наявний у нього реальний конфлікт інтересів вищестояще командування, тобто, про суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи не вчинення дій під час виконання зазначених повноважень», - повідомив заступник військового прокурора.

Крім того, перевіркою встановлено, що «військовий зять» систематично приймав рішення щодо виплати премії своїй тещі, що знаходилась в його підпорядкуванні, чим вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів.

За принципової позиції військової прокуратури Житомирського гарнізону в суді та представленням незаперечних доказів вини правопорушника, останнього визнали винним та наклали штраф у вигляді 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 2400 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 року за результатами перевірки Нацагентство із запобігання корупції внесло припис голові Житомирської ОДА Ігорю Гундичу щодо етичної поведінки та конфлікту інтересів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військова прокуратура корупція конфлікт інтересів  
Матеріали по темі