Події

Спортивний костюм допоміг вичислити житомирянина, який зривав з жінок золоті прикраси

11 July 2018, 16:12

Поліція розшукала і затримала зухвальця, який недільного дня 8 липня на одній з вулиць Житомира пограбував пенсіонерку і причетний до інших подібних злодіянь.

Про це 11 липня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Близько 15.30 8 липня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру про пограбування. За словами 76-річної заявниці, незнайомий перехожий підбіг до неї ззаду і, смикнувши з шиї золотий ланцюжок з підвіскою, накивав п’ятами. З прикмет зловмисника жінка зуміла запам’ятати лише темний спортивний костюм із капюшоном», - інформує поліція.

За даними начальника Житомирського міськвідділу поліції Михайла Сороки, за місяць це далеко не перший випадок пограбування на вулиці. Невідомий серед білого дня зривав з жінок золоті прикраси. В окремих з них потерпілі взагалі не змогли розгледіти кривдника, в інших – запам’ятовували темний спортивний костюм. Поліцейські співставили зібрану інформацію і дійшли висновку, що до цих фактів може бути причетна одна і та ж сама особа.

«Працівники кримінального блоку житомирської поліції провели комплекс оперативно-розшукових заходів, у тому числі проаналізували записи камер відеоспостереження й перевірили коло раніше судимих за аналогічні злочини осіб. Увечері, 10 липня, за обґрунтованою підозрою у причетності до вчинення грабежів поліцейські затримали 32-річного місцевого жителя у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з наркотиками, та крадіжки», - поінформував відділ комунікації.

У ході санкціонованого обшуку помешкання поліцейські вилучили злощасний темний спортивний костюм із капюшоном, який встигали запам’ятовувати жертви грабіжника. У ході досудового розслідування правоохоронці встановили причетність затриманого щонайменше до 6 подібних випадків грабежів. Його перевірка у рамках кримінальних проваджень триває. За чинним законодавством, чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, наприкынцы червня 2018 року вУ Житомирі затримали молодиків, які дали перехожому по голові й забрали мобільний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіжник ланцюжок поліція злодій  
Матеріали по темі