Влада

Влада Житомира пропонує містянам прийняти на два місяці волонтерів Корпусу миру, проживання компенсують

11 July 2018, 17:05

Влада міста запрошує житомирські родини прийняти в свої домiвки для тимчасового проживання громадян Америки, волонтерів Корпусу миру. Станом на 11 липня потрібно 33 родини, які б змогли прийняти волонтерів.

Про це у коментарі Житомир.info розповіла заступник мера Житомира Вікторія Краснопір.

«До Житомира у серпні цього року має завітати 70 волонтерів зі Сполучених Штатів Америки. Ми хочемо, аби саме стільки громадян Америки до нас приїхало, однак, наразі немає стільки родин, які готові були б прийняти волонтерів. На даний час 33 сім'ї можуть взяти у свої домівки волонтерів, треба ще хоча б 33. Компенсація родині за проживання представника Корпусу миру складає 3000 грн за місяць. Половину суми за весь період дають наперед, а другу – після закінчення. Хочу наголосити, що в сім'ях не потрібно особливих умов, все може бути звичайно і просто», - сказала Вікторія Краснопір.

Також заступник міського голови наголосила, що волонтери за час перебування у нашому місті мають опанувати українську мову, а житомиряни, у свою чергу, покращити знання з англійської.

Зазначимо, у Житомирі з 17 серпня по 22 жовтня буде проходити пiдготовча програма для волонтерiв Корпусу миру США. Мета підготовчої програми Корпусу миру – допомогти американським спеціалістам адаптуватися до умов життя і праці в Україні, навчити їх мові та ознайомити з українською культурою, аби вони могли краще зрозуміти потреби українських організацій та спільнот, а також ефективно співпрацювати з ними.

Звертайтеся за телефонами: 073 -282-92-41 (Life) - Свiтлана Середа, Координатор пiдготовчої програми Корпусу Миру.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2017 року до Житомира завітали волонтери Корпусу миру та зустрілись з міським головою і його заступниками. Впродовж одинадцяти тижнів американці мали викладати англійську мову в навчальних закладах міста, допомагати житомирським педагогам знаходити нові методи навчання іноземній мові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Краснопір волонтери США Корпус миру  
Матеріали по темі