Місто

​Третій житомирський Космічний напівмарафон буде присвячений пам’яті астронавта Леоніда Каденюка

13 July 2018, 16:49

Третій Космічний напівмарафон, який пройде на день Житомира, 9 вересня 2018 року, буде присвячений пам’яті першого і єдиного астронавта незалежної України Леоніда Каденюка. Герой України Леонід Каденюк помер взимку 2018, а за півроку до того був почесним гостем Другого Космічного напівмарафону в Житомирі. Саме його пам’яті цьогоріч і присвячено проведення заходу.

Окрім цього, титульним спонсором житомирського напівмарафону стане компанія «Нова пошта». Про це під час брифінгу 13 липня розповів мер Житомира та співзасновниця компанії «Нова пошта» Інна Поперешнюк.



«З кожним роком ця подія привертає все більше і більше людей. У минулому році було близько 3000 учасників з усієї України. Я вдячний і Житомиру, і всій Україні за те, що вони підтримали Космічний напівмарафон в нашому місті. Більше людей стали займатися цим видом спорту і отримувати від цього задоволення, піклуватися про своє здоров'я в тому числі. У нас є дійсно приємна новина – в цьому році ми отримуємо серйозного партнера з роботою на далеку перспективу. Це компанія «Нова пошта». Бренд «Нової пошти» дасть нам можливість залучити кілька тисяч житомирян та інших учасників, які будуть приїжджати з інших куточків України. Ну і вийти на набагато вищий рівень. І з часом, думаю, вийдемо на міжнародний рівень», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми проводили марафон в п'яти містах – це наші гран-прі. Це Полтава, Суми, Чернігів, Черкаси, а потім додали Миколаїв. Зараз – спасибі Сергію за запрошення і за те, що ми додаємо шосте місто до своїх напівмарафонів. Це перший Космічний напівмарафон «Нова пошта», який названий нашим брендом. Наші марафони зарекомендували себе вже по всій країні, це гарна якість проведення, це хороша траса, шикарні умови як для спортсменів, так і для початківців-бігунів. Крім цього, ми ще проводимо найбільший марафон в місті Києві, який збирає понад 11 тисяч спортсменів, це професіонали і любителі з усього світу. Завдяки тому, що ви проводили космічний марафон вже третій рік поспіль, ми сподіваємося в цьому році зібрати ще більше учасників, ми хочемо запустити PR-кампанію, хочемо розповідати про це всій країні і запросити сюди спортсменів не тільки з України, алей з інших країн», - сказала співзасновниця компанії «Нова пошта» Інна Поперешнюк.

Організатори напівмарафону запрошують бажаючих учасників вже реєструватись на сайті Космічного напівмарафону.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня 2018 року у віці 67 років помер перший космонавт України Леонід Каденюк. Житомир.info зробив невеличке інтерв’ю, яке Леонід Каденюк давав журналістам на Космомарафоні у 2017 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Космічний напівмарафон Каденюк Нова пошта  
Матеріали по темі