Влада

У Житомирі хотіли зробити «нічний час» для тролейбусів раніше, але виконком не підтримав

18 July 2018, 16:53

Нічний час для комунального електротранспорту Житомира хотіли встановити з 21:00 до 6:00. Такий проект рішення розглядали на черговому засіданні міськвиконкому 18 липня.

«Пропонуємо змінити нічний час: він починатиметься з 21:00, а не з 23:00, яку було в рішенні. Вартість проїзду в нічний час залишається, як і була – 6 гривень», - повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Валентин Васянович.

Члени виконкому нагадували, що державними нормами нічний час визначений 22:00 до 6:00 год., і не доцільно починати його з 21:00, тим більше, що на деяких підприємствах зміна закінчується після 21:00.

«Нічний час – це додаткова послуга, вона має «відвибати» свою вартість. Літом ще є сенс у нічному транспорті, а зимою його вже ніхто пускати не буде, бо потреба взимку падає в три рази, і після вересня немає сенсу . І ще – у власників електронних квитків тариф залишається сталим, на них це рішення не поширюється, це стосується лише тих, хто розраховується готівкою», - зазначив заступник мера Дмитро Ткачук.

Він наголосив, що нічна схему руху починає діяти з 21:00 і логічно саме з цього часу застосовувати «нічний тариф» - 6 гривень. Після обговорення проект рішення поставили на голосування «за основу», але «за» проголосували лише 12 членів виконкому при необхідному мінімумі в 13 голосів – рішення не прийняте.

Як повідомляв Житомир.info, за перших сім днів, з 25 червня до 1 липня, після 21 години комунальний електротранспорт перевіз 6 317 пасажирів, з них після 23:00 – 1 672 людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук Васянович тролейблус нічний час  
Матеріали по темі