Події

У селі Житомирської області блискавка «підпалила» будинок

26 July 2018, 10:36

Упродовж доби в Житомирській області рятувальники ліквідували дві пожежі в приватних оселях, одна з яких, ймовірно, виникла через розряд блискавки.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

25 липня, о 18:35, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому будинку в с. Рудня-Шляхова Хорошівського району. На місці події спостерігалося сильне задимлення, а в приміщенні веранди іскрила електропроводка.

О 18:46 вогнеборці пожежу локалізували та о 18:51 – ліквідували. Рятувальники запобігли розповсюдженню пожежі в середину житлових приміщень. Вогнем пошкоджено 2 кв. м перекриття та 1 кв. м перестінку. За попередньою інформацією, загоряння сталося через розряд блискавки, що влучив в електролічильник, розташований у веранді.

Вже в ночі, о 02:45 26 липня, баранівські рятувальники залучалися до ліквідації пожежі в приватному житловому будинку в с. Озерянка Баранівського району. Зайшовши в приміщення в апаратах на стисненому повітрі, бійці ДСНС встановили, що осередок пожежі знаходиться в одній із кімнат, там тліло перекриття. О 04:40 загоряння вдалося ліквідувати. Вогонь знищив 10 кв. м перекриття та домашні речі в кімнаті.

Наразі остаточні обставини обох подій встановлюються фахівцями.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня від удару блискавки у селі Іванівка, що неподалік Житомира, загорівся будинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа блискавка  
Матеріали по темі