Політика

Як депутати облради голосували за Рік Бандери в Житомирській області та хто їх відмовляв

26 July 2018, 18:37

Оголосити 2019 рік у Житомирській області Роком Степана Бандери – такий проект рішення підготували свободівці. Однак, перш ніж депутати на сесії облради 26 липня приступили до розгляду питання, слово взяла голова Житомирської обласної Спілки поляків Вікторія Лясковська-Щур: вона закликала депутатів не підтримувати даний проект рішення, адже це може згубно вплинути на подальшу співпрацю з Польщею.


«Польська громада одна із перших, яка підтримала Майдан. Підтримка була завжди від Польщі, коли ми відправляли туди наших бійців на лікування чи операції. Наші діти щороку відпочивають в Польщі – це більше тисячі дітей. Велика підтримка польської сторони щодо розвитку нашого регіону. Я дуже вас прошу не підтримувати питання щодо оголошення Року Бандери в Житомирській області. Це може привести до великих проблем. Я вас прошу, щоб ми підтримували державність України. Це питання дуже болюче для інших верств населення, людей старшого віку, поляків. Сьогодні це питання може привести до конфліктів. Я дуже прошу вас не підтримувати це питання і дати можливість, щоб і далі розвивалась дружня співпраця між Польщею та Україною», - зверталася голова обласної Спілки поляків до депутатів перед формуванням порядку денного сесії.

Але попри прохання Лясковської-Щур, депутати таки підтримали рішення і наступник рік в Житомирській області буде Роком Степана Бандери: «за» проголосували 37 депутатів, 18 присутніх депутатів не голосували по цьому питанню.

Як повідомляв Житомир.info, проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Cтепана Бандери» ще в січні 2018 року підготував голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін. Питання мали розглядати на сесії обласної ради 7 березня, але за пропозицією самого Кізіна його не включили до порядку денного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Бандера сесія Кізін Лясковська-Щур Польща  
Матеріали по темі