Влада

Ширма підпише звернення щодо звільнення керівника САД у Житомирській області, а Гундич хоче на цю посаду місцевого

26 July 2018, 19:54

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма обіцяє підписати звернення щодо звільнення керівника Служби автомобільних доріг області.

Про це він сказав на брифінгу після завершення чергової сесії облради 26 липня.

«Ми прийняли звернення, зараз його опрацюють, голові обласної ради дається п’ять днів на те, щоб його підписати. Я його підпишу і направлю на Службу автодоріг, на Київ. А як уже зреагують відповідні центральні органи – ми не можемо цього передбачити, але, я думаю, що це дуже серйозний сигнал для них і для Служби автодоріг. Насправді, я дуже переживав, коли дороги (місцевого значення) передавали на обласну державну адміністрацію, яка не мала ні апарату, ні управління, нічого. І от ви сьогодні на сесії могли почути, що на місцеві дороги проводяться тендери, ремонтуються дороги, і ми маємо можливість контролювати, спілкуватися. А коли начальник Служби (автодоріг) не реагує на обласну раду, коли ми проголосували про це (заслухати інформацію САД – ред.) на попередній сесії, і він знав про це. Я думаю, що і оцінка міністра (інфраструктури) Омеляна була, коли він «відмітив» Житомирську область. І це ж, в основному, через Службу автодоріг, тому що ні один тендер серйозний не був проведений і на сьогоднішній день ще не проведений, а вже липень добігає кінця, коли ж ці дороги ремонтувати», - сказав Володимир Ширма.

Його підтримує й голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Володимир Васильович (Ширма) за 20 днів до сесії підписує розпорядження про скликання сесії. По-друге, на минулій сесії було чітко заявлено в сесійній залі, що на наступній сесії будемо заслуховувати Службу автомобільних доріг і керівник має звітувати. Мабуть сьогодні немає чим звітувати, тому що тендери на ремонт доріг, на які держава виділила кошти, не проведені на сьогоднішній день, ямкові ремонти на важливі для нас артеріях – траси М-21, Р-18, Н-02, Н-03 – не проведені і не завершені. Це викликає масу обурення не лише в (сесійній) залі, а й серед населення області. Тому, я думаю, із-за того, що не було що сказати депутатам, керівник Служби автомобільних доріг вирішив піти у відпустку. Але і тут у мене питання: сьогодні, коли мери йдуть у відпустку, то вони мене хоча б ставлять до відома, бо можливо буде їхня присутність необхідна на тому чи іншому заході, на тій чи іншій нараді. А керівник державної Служба автодоріг нікого не запитав, взяв собі на п’ять днів відпустку і вирішив, що таким чином зможе продовжити свій час перебування на цій посаді. Але депутати зреагували миттєво і, чесно скажу: я тут депутатів 100% підтримую», - сказав Ігор Гундич.

Нагадаємо, на сесії облради після бурхливого обговорення 55 депутатів проголосували за направлення до Міністерства інфраструктури та Державного агентства автомобільних доріг звернення щодо звільнення нинішнього керівника обласної САД Геннадія Савченка, який проігнорував звіт перед депутатами та пішов у відпустку.


Голова ОДА також зауважив, що на посаді директора обласної САД хотів би бачити людину місцеву.

«Трохи мені «варяги» вже надоїли на такій відповідальній посаді для області, хотілося б мати людину, яка живе на території області, яка кожен день цими дорогами їздить, яка вболіває за ці дороги. Тому я буду спілкуватися з міністром (Володимиром Омеляном), з керівником Укравтодору Новаком про те, що треба поставити місцевого, дати йому шанс», - наголосив голова облдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, уродженець Донецької області Геннадій Савченко був призначений начальником управління Служби автодоріг у Житомирській області 1 червня 2017 року. 22 травня цього року більше двох десятків активістів пікетували Службу автомобільних доріг в Житомирській області, вимагаючи відставки керівника. 18 червня активісти та члени громадської організації «Авто Євро Сила» влаштували акцію під будівлею обласної САД, вимагаючи відремонтувати дороги в в Житомирській області, 17 липня віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон повідомив, що Житомирська область має серйозне відставання від плану ремонту доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада дороги Ширма Гундич САД сесія  
Матеріали по темі