Здоров'я

У Житомирській області на хронічний гепатит С хворіє понад 900 осіб, – УОЗ

27 July 2018, 12:31

На хронічний гепатит С у Житомирській області хворіє 964 особи, а на гепатит В – 292 особи.

Про це 27 липня інформує обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини.

«28 липня в Україні проходитимуть інформаційно-профілактичні заходи, присвячені Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, який відзначають щороку більш ніж у ста країнах світу. В Європейському регіоні інфікованість населення на вірусні гепатити складає 1,5%, в Україні – понад 5%. Епідемія гепатиту С вже через кілька років може стати серйознішою проблемою, ніж ВІЛ/СНІД. Темпи поширення гепатиту С в Україні залишаються найшвидшими серед країн Європи. Україна входить до 17 країн з високим розповсюдженням захворюваності на хронічні гепатити. З урахуванням масштабних бойових дій на сході України, що супроводжуються великою кількістю загиблих і поранених військовослужбовців та мирних жителів, проблема надзвичайно високого рівня небезпеки інфікування гепатитом набуває ще більшої актуальності», - йдеться у повідомленні.

«У Житомирській області вперше діагноз хронічний вірусний гепатит у 2017 році встановлено 161 особі (у 2016р. – 144). Станом на початок 2018 року в області на обліку перебувало 1256 дорослих та дітей, хворих на хронічні вірусні гепатити. Зокрема, на хронічний гепатит С хворіє 964 особи, на хронічний гепатит В – 292 особи», - зазначили в центрі здоров’я.

Захиститися від гепатиту можна двома способами:

- намагатися уникнути зараження: дотримуватися правил гігієни (це важливо для захисту від вірусів А і Е), бути обережними при контакті з медичним і косметологічним інструментом, при переливанні препаратів крові і незахищених статевих контактах (це допоможе вберегтися від вірусів В і С);

- зробити щеплення. Як правило, вакцина надійно захищає людину від зараження вірусами А і В. Від гепатиту С вакцини не існує.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2018 року серед учнів загальноосвітньої школи села Холосне Коростенського району зареєстровано спалах вірусного гепатиту «А». Захворіли 5 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гепатит центр здоров'я  
Матеріали по темі