Суспільство

​Фахівці перевірили воду в дитячих таборах Житомирської області: кожен 4-й зразок – з відхиленнями

1 August 2018, 18:27

З початку підготовчого періоду та оздоровчої компанії і станом на 1 серпня 2018 року фахівці держустанови «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» обстежили більше 195 закладів оздоровлення та відпочинку та здійснили більше 5000 лабораторних та інструментальних досліджень.

Про це 1 серпня повідомив сайт Житомирського обласного лабораторного центру.

«За цей період у 195 таборах було відібрано і досліджено понад 715 проб питної води на відповідність вимогам Державних санітарних правил і норм, 172 (24%, або кожна четверта) з яких не відповідали санітарним вимогам за рахунок перевищення вмісту нітратів, заліза та бактеріологічними показниками», - інформує лабораторний центр.

За даними фахівців, найбільша кількість відібраних зразків питної води не відповідали санітарним вимогам за фізико-хімічними показниками в закладах Ружинського та Попільнянського районів (по 100%), Лугинського району – 77%, Новоград-Волинського району – 63%, Радомишльського району – 50%.

За мікробіологічними показниками найбільша кількість проб води, у яких виявлено відхилення, зареєстрована у Баранівському та Ємільчинському районах – 66,6%, Лугинському – 38%, Коростенському – 35%.

11% зразків готових страв, відібраних на харчоблоках таборів області, не відповідають нормам по калорійності.

«Недовкладання харчових інгредієнтів у готові страви зареєстровано у пришкільних таборах Чуднівського, Житомирського, Попільнянського, Лугинського та інших районів», - інформує держустанова.

Як повідомляв Житомир.info, перевіряла табори області і Держспоживслужба: з початку сезону направили 229 приписів та утилізували 34 кг продуктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторний центр табір вода  
Матеріали по темі