Події

У Житомирі затримали поліцейського, який вимагав хабара від підприємця

3 August 2018, 09:15

У Житомирі затримали інспектора поліції, який отримав від підприємця хабара у розмірі 3,5 тис. грн.

Про це Житомир.info повідомив в.о. військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«2 серпня за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України слідчими слідчого відділу УСБУ в Житомирській області спільно із співробітниками відділу ВБКОЗ Управління СБУ в Житомирській області та управління внутрішньої безпеки Житомирської області ДВБ Національної поліції України під час отримання неправомірної вигоди викрито та затримано поліцейського сектору реагування патрульної поліції Житомирського районного відділення поліції. Установлено, що вказаний правоохоронець, старший сержант поліції, 2 серпня 2018 року вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 5 тисяч гривень за не створення перешкод у зайнятті підприємницькою діяльністю пов’язаною з перевезенням лісопродукції на території «підконтрольній» вказаному поліцейському», - розповів Олексій Рихлюк.

За інформацією майора юстиції, поліцейського затримано за результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій безпосередньо під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 3 500 гривень під контролем правоохоронних органів. Наразі затриманому сплановано повідомлення про підозру, подання до суду клопотань про обрання запобіжного заходу, відсторонення від посади та арешт вилученого майна.

Також на своїй сторінці у Facebook начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко 3 серпня написав про те, що затримали двох поліцейських.

«Учорашнє затримання двох інспекторів Житомирського відділення поліції працівниками Управління внутрішньої безпеки в області за вимагання та отримання хабара - подія не з приємних. Але без таких безкомпромісних, принципових і показових заходів ми не змінимось і не очистимось. Тому викриття уже були і ще будуть, допоки кожен працівник не усвідомить просту істину: він прийшов у поліцію служити і захищати, а не "рєшать". 3,5 тисячі гривень - ціна ганьби і сорому 42-х та 34-х річних старших сержантів поліції», - написав Вячеслав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 15 травня 2018 року в Житомирі затримали двох житомирських поліцейських за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рихлюк Печененко поліцейські хабар  
Матеріали по темі