Місто

Восени словенська компанія публічно представить проект реконструкції очисних споруд в Житомирі

9 August 2018, 13:18

Якими мають бути майбутні очисні споруди в Житомирі, якою буде якість стічних вод після очистки та яким буде вплив на екологію. Усе це обговорюють на житомирському водоканалі під час робочих нарад із закордонними партнерами, які будуватимуть в Житомирі нові станцію очистки води. Наразі фахівці словенської компанії «Езотех» та спеціалісти КП «Житомирводоканал» узгоджують усі деталі.


«Перший етап – це планування. Зараз ми займаємось плануванням та розрахунком усіх процесів. Ми вже на завершальній стадії переговорів та остаточних підтверджень з боку фахівців водоканалу. Загалом цей етап розрахований на 210 днів і частина роботи вже зроблена. Це – детальне планування, створення дизайну, отримання висновків від спеціалістів. Ну, і звісно ж, ми маємо презентувати наші напрацювання публічно мешканцям Житомира. Це ми плануємо зробити впродовж вересня, жовтня та листопада, відповідно до вашого законодавства», - розповів віце-президент компанії «Esotech» (Словенія) Роберт Худорнік.

Нові очисні споруди планують побудувати за межами Житомира.

«Очисним спорудам вже більше 40 років, вони вже морально та фізично застаріли. І та якість стічних вод, які ми скидаємо в річку, часто не влаштовує мешканців. І для підняття екологічного стану в першу чергу спрямована реконструкція цих очисних споруд. На теперішній час в Житомирі є два майданчики. Один з них – в межах міста, інший – за межами. В планах даної реконструкції передбачається перемістити всю потужність очистки стічних вод за межі міста. І дані очисні споруди за показниками будуть відповідати всім європейським нормам, що забезпечить нам покращення екології», - розповів заступник директора КП «Житомирводоканал» з розвитку Олександр Гаврилов.

Після реконструкції більшість процесів очистки води будуть автоматизовані і це дозволить

«Дані очисні споруди мінімізують людський фактор. Це дасть на кожній стадії завдяки програмі контролювати ступінь очистки, усе буде відбуватись в автоматичному режимі. Ми виключаємо людський фактор: хтось заснув, хтось не проконтролював. Тут же усе буде на вищому рівні», - каже Олександр Гаврилов.

Продемонструвати результати спільної із закордонними колегами роботи на Житомирському водоканалі планують вже восени. Тоді ж відбудуться і публічні обговорення запропонованого проекту.

Нагадаємо, з 23 години 17 серпня по 17 годину 19 серпня 2018 року (неповних дві доби) відбудеться зупинка водопостачання міста Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал очисні споруди  
Матеріали по темі