Влада

«Забудькувату» бухгалтерку з Житомирської області оштрафували через придбану за 0,5 млн грн квартиру в Києві

9 August 2018, 13:45

На Житомирщині оштрафовано бухгалтера міськради, яка придбала квартиру у Києві вартістю більш як 0,5 млн грн не повідомила про суттєві зміни у майновому стані.

Про це 9 серпня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За принципової позиції Новоград-Волинської місцевої прокуратури, яка забезпечила участь у розгляді судом адміністративного протоколу, визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, спеціаліста з бухгалтерського обліку відділу бухгалтерського обліку та економічного розвитку, інвестицій та закупівель однієї з міськрад області. Йдеться про те, що зазначена особа, ставши у листопаді 2017 року власником квартири у м. Києві вартістю понад 505 тис грн, взагалі не повідомила про суттєві зміни у майновому стані (законодавство зобов’язує повідомляти протягом 10-денного терміну)», - інформує прес-служба.

Постановою райсуду особу притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та наклали штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 1700 грн. Бухгалтер порушила вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно суд оштрафував юристку РДА, яка вже майже 1,5 роки їздить на новому авто, але промовчала про покупку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квартира декларація прокуратура  
Матеріали по темі