Влада

Печененко розповів про ймовірну причину ДТП з 10 загиблими під Житомиром та аварію за участю маршрутки біля автовокзалу

13 August 2018, 11:21

Чому саме відмовили гальма у маршрутки, яка 11 серпня поблизу автовокзалу, зіштовхнулася з легковим автомобілем, стане відомо після проведення експертизи.

Про це 13 серпня Житомир.info розповів начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Він також згадав про аварію поблизу села Глибочиця Житомирського району, у якій загинули 10 осіб, зазначивши, що причиною дорожньо-транспортної пригоди, найімовірніше, було те, що водій заснув за кермом.

«Справа в тому, що тільки експертиза може сказати причину, чому відмовили гальма (у маршрутці, яка потрапила в ДТП біля автовокзалу - ред.). Там, може, відірвався трос. Якщо водій каже, що він натиснув на педаль, і вона «втопилась», значить там якісь механічні причини, від цього не застрахований ніхто. Згадаймо трагедію, яка була 20 липня (у якій загинули 10 осіб – ред.): вже після експертизи ми побачили, що були внесені конструктивні зміни в гальмівну систему, але це не вплинуло на наслідки, тому що з ймовірністю у 99% там просто водій заснув за кермом, адже навіть гальмівного шляху не було, і він не намагався гальмувати. А тут, в цьому випадку, це, можливо, просто банальна механіка, від якої ніхто не застрахований. Перевірки у нас продовжуються: операція «Перевізник» триває. Основна увага приділяється транспортним засобам, які перевозять пасажирів», - зазначив Печененко.

Нагадаємо, у Житомирі 11 серпня поблизу автовокзалу маршрутка, у якої відмовили гальма, зіштовхнулася з легковим автомобілем.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня близько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. Власника маршрутки, у якій під час ДТП біля Житомира загинуло 10 осіб, затримали, Корольовський суд Житомира відпустив його під домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко ДТП аварія маршрутка  
Матеріали по темі