Місто

Апеляційний суд прийняв постанову, яка дозволяє житомирським пільговикам їздити у маршрутках без часових обмежень

14 August 2018, 17:50

Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу виконавчого комітету Житомирської міської ради на рішення Корольовського суду м. Житомира від 29 березня 2018 року.

Постанову Житомирського апеляційного адміністративного суду від 14 серпня 2018 року на своїй сторінці у Facebook опублікував депутат Богунської районної ради м. Житомира Микола Череднік.

«Сьогодні апеляційний суд поставив крапку в питанні законності рішення виконкому щодо встановлення часових обмежень для проїзду в маршрутках пільговиків. Рішення виконавчого комітету про дію пільгового проїзду з 10.00 до 16.00 скасовано судом і не діє. Відтепер пільговики можуть користуватися правом пільгового проїзду в житомирських маршрутках без часових обмежень!», - написав Череднік.

Він також нагадує, що «перевізники спочатку самі, всупереч Закону, встановили часові обмеження, а вже потім виконком їх легалізував».

Микола Череднік наголошує, що від сьогодні, 14 серпня, пільговикам не мають права відмовити у безкоштовному проїзді в будь-який час доби.

«Якщо це відбувається – записуйте номер маршрутки, викликайте поліцію, пишіть заяву, доводьте справу до кінця. Відстоюйте свої права і не давайте себе дурити та принижувати», - закликає Череднік і додає, що рішення суду жодним чином не стосується тарифу та вартості проїзду.

У коментарі Житомир.info директор юридичного департаменту Євгеній Черниш наголосив, що рішення апеляційного суду набирає чинності з моменту його проголошення, тобто від сьогодні, 14 серпня.

«Судове засідання мало місце і дійсно таке рішення винесене. Фактично це має означати те, що не повинно бути часових обмежень щодо перевезення пільговиків. Рішення апеляційного суду набирає чинності з моменту проголошення», - сказав Євгеній Черниш.

У постанові зазначено, що вона «може бути оскаржена протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду».

Нагадаємо, у жовтні 2017 депутат Богунської районної ради м. Житомира Микола Череднік (фракція УКРОП) оскаржував у суді рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 13 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, 13 жовтня 2017 міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн. Такожрішенням виконкому в угоди з перевізниками внесли доповнення щодо перевезення за власний кошт вісьми категорій пільговиків. Пунктом 2 в міських маршрутках встановлювався час для перевезення пільгових категорій громадян з 10.00 до 16.00. Рішення виконкому почало діяти з 19 жовтня 2017.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2017 року Микола Череднік звернувся до Корольовського районного суду з позовом про визнання нечинним та скасування рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу слабоалкогольних напоїв на День міста, але суд він програв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка проїзд пільговик пільговий проїзд  
Матеріали по темі