Місто

У житомирських школах 1 вересня зроблять веселе свято для першачків з кульками, флешмобом та руханками

17 August 2018, 17:48

Перший дзвоник у житомирських школах уперше за багато років стане недовгим веселим святом для першокласників, яке запам’ятається надовго.

У переважної більшості батьків майбутніх першачків ЗОШ №5 запропонований вчителями сценарій викликав захоплення. Так, для малюків підготували сюрпризи – наповнені гелієм кульки замість важких букетів, велика куля з номером класу, веселі розваги, флешмоб та перфоменс (міні-вистава) для знайомства зі школою. Усе це займе 30-40 хвилин. У класі на школяриків чекатиме солодкий стіл, організований батьками.

Чи такий чудовий сценарій очікує на всіх житомирських першокласників, Житомир.info поцікавився у заступниці начальника управління освіти Житомирської міськради Раїси Кошевич. І отримав ствердну відповідь.

«Ми (управління освіти – ред.) категорично проти лінійок і проти старих підходів, ми є прихильниками новітнього управління освітою. Як ви знаєте, у 2016 році ми спільно з тодішнім заступником міського голови Житомира Матвієм Хреновим провели конкурс на кращий сценарій свята Першого дзвінка. Ми визначили школу-переможця, але не побачили того, що хотіли. Минулого року було закінчення навчального року на кшталт того, про що ми говорили, а цього року ми зобов’язали школи влаштували отаке веселе свято для першокласників. На моє велике переконання, перший дзвоник є святом для першокласників, а свято останнього дзвінка – для 11-класників. Минулого тижня ми разом з творчою групою, куди увійшли представники управління освіти та заступники директорів з виховної роботи шкіл Житомира, дійшли висновку, що свято має бути веселим і тривати максимум 30 хвилин. Ми відмовилися від віршиків, які першачки читали невідомо для кого, від натовпів сторонніх людей. Цього року ми хочемо зробити різні форми, локації, перфоменси, цікаві змістовні руханки. Щоб це було цікаво і запам’яталося дітям. Це має бути в кожному навчальному закладі без винятку», - прокоментувала Раїса Кошевич.

Нагадаємо, 1 вересня цього року до житомирських шкіл піде 3707 першокласників – удвічі більше, ніж випускників.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2017 року тодішній заступник мера Житомира Матвій Хренов розповідав, що міські школи вже оновили сценарії свята Першого дзвоника.

У 2016-му році Житомир.info робив фоторепортаж Першого дзвоника з житомирської школи, яка тоді виграла конкурс на найкращий сценарій свята.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа 1 вересня школяр випускник першокласник  
Матеріали по темі