Події

На кордоні в Житомирській області у молдаванина вилучили три царські монети

19 August 2018, 09:53

На кордоні з Білоруссю виявлено монети ХVІІІ століття.

Про це 19 серпня повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

«Учора на українсько-білоруському кордоні в міжнародному пункті пропуску «Виступовичі» прикордонники відділу «Овруч» Житиомирського загону спільно з співробітниками митниці виявили три старовинні монети, які, можливо, становлять історичну та культурну цінність», - інформують у прес-службі.

У прес-службі Житомирської митниці ДФС зазначають, що «громадянин Молдови прямував в пішому порядку з Республіки Білорусь в Україну та обрав спрощену систему «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним товари не підлягають письмовому декларуванню і не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження».

Але працівники митниці запропонували перейти громадянину на «червоний коридор», де під час митного огляду рюкзака виявили три монети 1723-1832 років карбування з написами: «ЦЕНА РУБЛЬ 1798 МОНЕТА», «МОНЕТА РУБЛЬ 1832», «МОНЕТА НОВАЯ ЦЕНА РУБЛЬ 1723». Предмети переміщувались без ознак приховування.

Знахідку вилучив представник митниці та склав відповідний протокол. Чи належать імперські монети, відчеканені в 18-му столітті, до культурної та історичної цінності, буде встановлено після проведення експертизи.

Як повідомляв Житомир.info 7 серпня 2018 року, у пункті пропуску «Виступовичі» у громадянина Молдови вилучили 18 монониткових сіток для лову риби, які він збирався ввезти в Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця ДФС прикордонники монета  
Матеріали по темі