Події

Багатодітний батько з Житомирської області поїхав на роботу до Польщі та зник

19 August 2018, 16:12

Житель села Жабче Коростенського району Житомирської області у липні цього року поїхав на роботу до Польщі та майже одразу зник.

Про це йдеться у випуску програми «Слідами заробітчан» на ТРК «Україна» від 17 серпня.

«… І, здається, в ту Польщу ідуть і вертаються. А в мене як поїхав, так і з кінцями. Що мені робити…», - зі сльозами розповідає дружина зниклого заробітчанина Зоя Ткаченко.

Чоловік Зої Віталій разом із дочкою поїхав на заробітки до польського Пщина ще наприкінці липня. Дівчина вже колись працювала на тому підприємстві, цього разу покликала й батька.

«Ковбасний завод, житло надається, комфорт для життя, посуд – все надається», - каже Лілія Ткаченко, дочка зниклого заробітчанина.

Прибувши на місце, Віталій разом з іншими заробітчанами почав з улагодження усіх паперів.

«Там приписатися потрібно було у гуртожитку», - розповідає Лілія.

Дорогою додому зайшов до супермаркету, аби поповнити рахунок мобільного, і зателефонувати додому. Після цього чоловіка більше ніхто не бачив.

«І ми зверталися до поліції, потім ми зробили оголошення, порозвішували оголошення. Дорогою додому ми зустрічним людям показували фотографії і запитували, чи вони бачили його», - каже дочка зниклого.

Та пошуки не дали результатів, як і звернення до польських правоохоронців.

«Ніхто не бачив, ніхто не чув, поліція все, що сказала, це те, що є таке припущення, що він поїхав до України. Але там, де я йому показувала купувати білети в Україну, я заходила туди, мені пробивали паспортні дані, там не було його даних», - зазначає Лілія Ткаченко.

«Мала подзвонила, сказала, що поляки кажуть, що треба ще й у свою (поліцію звернутись – ред.). Я зразу поїхала в суботу, сказали, що запит дали, але ще немає», - розповідає дружина зниклого заробітчанина.

Вітчизняна поліція у районному центрі і до нині про місце знаходження Віталія нічого не знає.

«Я вам сказав офіційно, що перетину кордону в нас на даний час немає», - кажуть у поліції.

Не змогли допомогти українцям і в нашому консульстві у Польщі.

«Вони сказали, що цим має займатися поліція, а вони, коли людина померла, тоді можуть допомогти», - каже Лілія Ткаченко.

І це не зважаючи на легальний статус Віталія у Польщі.

«І страховка у нього була, і віза робоча – все було, всі документи були», - запевняє Зоя Ткаченко.

Зараз жінка лишилась вдома з чотирма дітьми і в цілковитому невіданні, чи живий їхній батько.

«Хоч би він знайшовся. Навіть якщо щось з ним сталося, я його буду лікувати…», - плачучи, каже дружина.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 2 серпня пішла з дому і не повернулася 20-річна Анна Голубенко. 8 серпня житомирянку Анну Голубенко, яку розшукували рідні, знайшли мертвою на околиці села Бондарці Житомирського району. На тілі вбитої 20-річної житомирянки лишились золоті прикраси, а поряд – дорогий телефон.

Зранку 10 серпня у прес-службі ГУНП у Житомирській області повідомили, що затримали підозрюваного у вбивстві студентки Анни Голубенко - 31-річного уродженця Житомира.

Як з’ясувалося, убивство 20-річної житомирянки було помстою за «злиття» інформації бандитам. Підозрюваний і дівчина добре знали один одного і були пов’язані збутом наркотиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зникнення розшук заробітчанин  
Матеріали по темі