Місто

Влада Житомира відмовилася від купівлі електробусів, бо не може собі цього дозволити

21 August 2018, 14:49

Електробусів в Житомирі поки не буде, бо це зараз не пріоритет.

Так мер Сергій Сухомлин після сесії 21 серпня відповів на запитання щодо анонсованої раніше купівлі електробусів.

«Я хотів би купити й електробуси, й нові трамваї, але зараз треба розставляти пріоритети. Якщо наші перевізники не можуть вивезти людей з паперової фабрики чи з іншого мікрорайону, то нам важливіше виконати цю функцію. Три автобуси таких, як ми закуповуємо, фактично коштують як один електробус. Ми зараз не можемо собі цього дозволити», - пояснив Сергій Сухомлин.

Він також зауважив, що 23 автобуси для Житомирського ТТУ будуть купувати в лізинг за старою ціною.

«У нас залишилася стара ціна на автобуси. З 1 січня цього року завод підняв відпускну ціну на 6 чи 7%, а у нас по умовам лізингу залишилася стара ціна, еквівалентна 110 тис. доларів за один автобус. Лізинг – в державному банку «Укргазбанк» на два роки з відсотковою ставкою 13 чи 13,5% річних, в гривнях», - сказав Сухомлин.

Нагадаємо, у Житомирській міськраді 31 травня 2017 року анонсували закупівлю за 10 млн грн двох тестових електробусів від китайського виробника, які мали б безкоштовно возити громадян в ті мікрорайони, де не ходить електротранспорт. Але 28 липня 2017 року тендер на закупівлю електробусів скасували, причина - «допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій». 19 березня 2018 мер Житомира разом із заступником Дмитром Ткачуком їздив у Київ дивитися на електробуси, а 21 березня у Житомир з Києва приїхав електробус, який тестували на зручність та витривалість.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2018 року 14 нових комунальних автобусів з 17, які взяли в лізинг, почали працювати на міських маршрутах. На сесії міської ради 21 срепня депутати знову надали КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» дозвіл на закупівлю рухомого складу на умовах фінансового лізингу», затвердили договір фінансового лізингу та внесли зміни до Програми розвитку міського громадського транспорту м. Житомира на 2016-2019 роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електробус транспорт Сухомлин автобус  
Матеріали по темі