Місто

Влада Житомира хоче заборонити продаж алкоголю у місцях проведення заходів до Дня міста

28 August 2018, 17:42

Влада хоче заборонити реалізацію алкогольних напоїв під час відзначення 1134-ї річниці від дня заснування міста Житомира.

Відповідний проект рішення виконкому 28 серпня оприлюднений на сайті міської ради.

«З метою забезпечення громадського порядку, виконавчий комітет міської ради вирішив у зв᾽язку із відзначенням 1134-ї річниці від дня заснування міста Житомира заборонити реалізацію пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб᾽єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) з 17.00 год. 08.09.2018 до 01.00 год. 09.09.2018 у місцях проведення свята на території майдану Соборний, вул. Кафедральна, вул. Велика Бердичівська, вул. Леха Качинського, вул. Рильського, вул. Київська, майдан Перемоги. Муніципальній інспекції Житомирської міської ради спільно з уповноваженими працівниками Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Житомирській області забезпечити контроль за дотриманням вимог цього рішення у межах повноважень, визначених чинним законодавством України», - зазначається в проекті рішення.

У переліку адрес немає Нового бульвару, де виконком своїм рішенням від 15 серпня погодив ФОП Савостіна Ю.Ю. проведення 7-9 вересня з 10:00 до 22:00 ярмарку в рамках відзначення Дня міста «без права реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв, за виключенням реалізації пива, столових та ігристих вин».

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року виконком не дозволив продавати слабоалкогольні напої під час Дня міста, а вже 4 вересня проголосував за продаж слабоалкоголки під час двох фестивалів - вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира» та фестивалю «Джазомир». 12 серпня 2017 житомирянин Микола Череднік звернувся до Корольовського районного суду з позовом про визнання нечинним та скасування рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу слабоалкогольних напоїв на День міста, але 1 вересня він програв суд. На День міста на Новому бульварі організували фестиваль вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира».

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня управління культури Житомирської міської ради на ProZorro розмістило оголошення про проведення тендеру ну із закупівлі послуг «Заходи з нагоди відзначення 1134-річниці від дня заснування міста Житомира»: початок аукціону був запланований на 1 серпня, технічне завдання займало 18 сторінок. 18 липня мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що нічого не знає про оголошений тендер на закупівлю послуг з організації святкування Дня міста вартістю 2 млн грн, і передбачив, що тендер буде скасований. 20 липня управління культури скасувало цей тендер. На початку серня видатки на святкування Дня міста скоротили до 1,4 млн грн, з яких 1 млн 81 тис. 400 грн планували витратити на святкові заходи, 312 тис. 230 грн – на фестиваль військових оркестрів. Управління культури 3 серпня оголосило два тендери, пов’язані з відзначенням Дня міста-2018, і 20 серпня визначило переможців: ФОП Гребеньовський за 424 тис. 12,16 грн буде забезпечувати послуги у сфері організації робочого середовища, ФОП Пономарьова за 393 тис. 371 грн надаватиме послуги з організації заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста виконком алкоголь  
Матеріали по темі