Місто

На час святкування Дня міста в магазинах у центрі Житомира заборонили продаж алкоголю

29 August 2018, 10:12

З 17:00 год. 8 вересня і до 1:00 9 вересня в торгівельних закладах, які знаходяться навколо майдану Соборного, заборонили продаж алкоголю.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 29 серпня.

«У зв’язку з тим, що цього року ми проводимо День міста на майдані Соборному і ці події будуть відбуватися з 18:00 і десь до першої години ночі, тому що буде два великих концерти, а перед тим ще парад оркестрів. Ми просимо вас в межах: майдан Соборний, майдан Перемоги, вулиця Рильського, Київська, Бердичівська, тобто, прилеглі вулиці до майдану, заборонити продаж алкоголю в магазинах, ларьках, але крім закладів ресторанного типу», - пояснила перед голосуванням секретар міської ради Наталія Чиж.

Мер Сергій Сухомлин повідомив, що таке рішення – результат наради з правоохоронцями.

«У нас була спільна нарада з поліцією, з Нацгвардією, це була також їхня рекомендація для того, щоб зменшити ймовірність якихось конфліктів, інцидентів на майдані Соборному при великому скупченні людей в цей день. Я розумію, що це десь трошки дискримінаційні норми для того бізнесу, який знаходиться в цьому ареалі. Ми їх будемо ще збирати, проводити з ними роз’яснювальну роботу», - сказав Сергій Сухомлин.

Секретар міськради зауважила, що цього року навколо майдану Соборного навіть не влаштовують «зони фастфуду».

«Там нічого не буде, тільки концерт. Так, ми не можемо перевіряти сумки, людина може прийти і принести з собою, але це (заборона продажу – ред.) зменшить напруження, і буде право вибору – або дивитися концерт, або бігти купляти алкоголь за два квартали», - наголосила Чиж.

Зауважень у членів виконкому до проекту рішення не було і вони проголосували за заборону продажу алкоголю в магазинах.

«Ми також маємо рекомендацію після вчорашньої наради: силовики просять, щоб ми звернулися до управління освіти і вони провели профілактичні бесіди зі студентами, які живуть в гуртожитках, які не місцеві, тому що по статистиці більше є проблем на великих заходах саме з ними», - сказала після голосування Наталія Чиж.

Нагадаємо, 28 серпня на сайті міської ради з’явився проект рішення виконкому щодо заборони реалізації алкогольних напоїв під час відзначення 1134-ї річниці від дня заснування міста Житомира. На час святкування Дня міста на Новому бульварі виконком своїм рішенням від 15 серпня погодив ФОП Савостіна Ю.Ю. проведення 7-9 вересня з 10:00 до 22:00 ярмарку «без права реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв, за виключенням реалізації пива, столових та ігристих вин».

Як повідомляв Житомир.info, видатки на святкування Дня міста-2018 скоротили до 1,4 млн грн, з яких 1 млн 81 тис. 400 грн планували витратити на святкові заходи, 312 тис. 230 грн – на фестиваль військових оркестрів. Управління культури 3 серпня оголосило два тендери, пов’язані з відзначенням Дня міста-2018, і 20 серпня визначило переможців: ФОП Гребеньовський за 424 тис. 12,16 грн буде забезпечувати послуги у сфері організації робочого середовища, ФОП Пономарьова за 393 тис. 371 грн надаватиме послуги з організації заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста виконком алкоголь  
Матеріали по темі