Місто

На акцію блокування Sharikava на Старому бульварі прийшли кілька активістів та більше десятка правоохоронців

29 August 2018, 14:02

У Житомирі на анонсовану громадською організацією С14 акцію блокування кав’ярні Sharikava 29 серпня прийшли лише кілька людей.

«Кілька активістів блокують кафе Sharikava на Старому бульварі. Спочатку вони хотіли поспілкуватись із власником, однак, він не бере слухавки. Через 15 хвилин почали блокувати вхід. Активісти чекають власника і кажуть, що терпіння в них достатньо. На місці є служба охорони та кілька десятків правоохоронців», - повідомляє журналіст Житомир.info.

Детальніше про акцію дивіться у сюжеті

Нагадаємо, в ніч з 27 на 28 серпня представники праворадикальної громадської організації С14 розмалювали вікна кав’ярні Sharikava, яка знаходиться на Старому бульварі у Житомирі. Приводом для акції стала карта України, яка була розміщена на сайті sharikava.com.ua: житомирські активісти побачили, що на карті з локаціями кав’ярень відсутній Крим. Представники С14 закликали зібратися 29 серпня о 13:00 на Старому бульварі й блокувати заклад Sharikava. Ввечері 28 серпня власники мережі кав’ярень Sharikava зробили офіційну заяву щодо ситуації з публікацією карти України без Криму.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2016 року у Житомирі було 3 кав’ярні Sharikava і 5 кіосків, зараз мережа має більше 15 локацій у Житомирі, Бердичеві, Коростишеві та Вінниці. В червні 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав, що на вулиці Михайлівській замість кафе «Жокей» буде заклад Sharikava у новому форматі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кава Sharikava С14 кав'ярня  
Матеріали по темі