Місто

Житомирські активісти годину блокували вхід у кав’ярню Sharikava, бо хотіли поспілкуватися з власниками

29 August 2018, 18:21

29 серпня кілька представників організації С14 прийшли на Старий бульвар, щоб поспілкуватись із власниками житомирських кав’ярень Sharikava. Людей обурив скандал із мапою України на сайті мережі, де був відсутній Кримський півострів. Не додзвонившись на «гарячу лінію» Sharikava, активісти вирішили заблокувати вхід до закладу.

«Чекаємо власника, щоб він сюди прийшов і дав чіткий, нормальний коментар, що Крим – це Україна, що адміністратор сайту звільнений, або ще краще, нехай він його сюди приведе. І нехай пояснить – чий Крим. Наразі чекаємо, а заклад Sharikava заблокований місцевими активістами і ми чекаємо власника», - пояснює громадський активіст Ярослав Ходаківський.


Одразу ж після початку блокування, відвідувачі кав’ярні почали обурюватись, що їм забороняють увійти до закладу. Врешті після години блокування на Старий бульвар приїхали власники мережі кав’ярень. Блокувальники попросили їх пояснити ситуацію, яка виникла із мапою України без Криму і отримали відповідь, що це – помилка.

Врешті, співвласник мережі закінчив дискусію тим, що відмовився називати прізвище розробника сайту, оскільки усю відповідальність, за його словами, несуть власники кав’ярень.

«Ми несемо за це відповідальність, за цю карту. До чого тут людина? Це ми прийняли роботу і не побачили цієї помилки. Тому ця людина не може нести відповідальність, це наша відповідальність. Ми вибачились перед народом, ми висловили свою думку», - пояснив співвласник мережі кав’ярень Sharikava Олександр Михайловський.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 27 на 28 серпня представники праворадикальної громадської організації С14 розмалювали вікна кав’ярні Sharikava, яка знаходиться на Старому бульварі у Житомирі. Приводом для акції стала карта України, яка була розміщена на сайті sharikava.com.ua: житомирські активісти побачили, що на карті з локаціями кав’ярень відсутній Крим. Представники С14 закликали зібратися 29 серпня о 13:00 на Старому бульварі й блокувати заклад Sharikava. Ввечері 28 серпня власники мережі кав’ярень Sharikava в офіційній заяві вибачилися за ситуацію з публікацією карти України без Криму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кава Sharikava Крим С14 кав'ярня  
Матеріали по темі