Події

Столичний конвертаційний центр, офіс якого діяв і в Житомирській області, за два роки «відмив» 210 млн грн

31 August 2018, 11:17

У Києві правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру, оборот якого протягом 2017-2018 років склав 210 млн гривень. Один з офісів конверт центру працював і на території Житомирської області.

Про це на своїй сторінці у Facebook увечері 30 серпня повідомив перший заступник голови в Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«Співробітники податкової міліції м. Києва під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №10 припинили діяльність конвертаційного центру, оборот якого протягом 2017-2018 рр. склав 210 млн гривень. У рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205, ч.5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки Київської області та м. Києва послуги з формування незаконних валових витрат і переведення безготівкових коштів у готівку», - пише Сергій Білан.

«Для реалізації злочинних намірів учасниками угруповання було зареєстровано на підставних осіб, без мети здійснення підприємницької діяльності, ряд суб'єктів господарювання. На їх рахунку підприємства-вигодонабувачі перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товари і послуги, які в подальшому знімалися готівкою в банківських установах і поверталися замовникам послуг за вирахуванням 12-13% "винагороди" за послугу з конвертації. Загальний обсяг незаконно «проконвертованих» коштів протягом 2017-2018 років з використанням реквізитів «транзитно-конвертаційних підприємств» склав понад 210 млн гривень. Під час проведення 9 санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях, місцях проживання фігурантів кримінального провадження, які задіяні в схемі з ухилення від сплати податків, розташованих в м. Києві, Київській, Житомирській, Чернігівській та Вінницькій областях, виявлено та вилучено 37 печаток фіктивних підприємств, грошові кошти в іноземній і національній валюті на загальну суму 1,9 млн грн, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, фінансово-господарську документацію фіктивних підприємств, які використовувалися учасникам конвертаційного центру в своїй незаконній діяльності. Досудове розслідування триває», - зазначив перший заступник голови ДФС України.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2018 року у Житомирській області правоохоронці викрили групу осіб, які створювали фіктивні підприємства для незаконного формування податкового кредиту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: білан конвертаційниц центр правоохоронці  
Матеріали по темі