Місто

Скільки коштує у новому навчальному році проживання в університетських гуртожитках Житомира

31 August 2018, 13:16

У Житомирі вартість проживання у гуртожитках вищих навчальних закладів постійно зростає. Це відбувається, загалом, через підвищення вартості комунальних послуг. Скільки у новому навчальному році студентам та їх батькам обійдуться квадратні метри за проживання у гуртожитку за місяць, Житомир.info поцікавився у керівництва ЖНАЕУ, ЖДТУ та ЖДУ ім. І. Франка.

«У першому гуртожитку ціна у нас становить 450 грн, у другому – 430 грн, 3-му – 450 грн, у четвертому – 490 грн з поліпшеними умовами проживання та в 5-му – 450 грн», - розповів ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

«Наразі ціна за проживання у гуртожитку за вересень-жовтень становить 270 грн. Надалі вона буде змінюватися з початком опалювального сезону», - каже голова профкому студентів ЖДТУ Сергій Сич.

«40% від академічної стипендії. Ціна не перевищує 520 грн за один місяць», - сказала ректор ЖДУ ім.І. Франка Галина Киричук.

Зазначимо, що порівняно з минулим, 2017 роком, ціни в університетських гуртожитках дещо зросли. Зокрема, в ЖНАЕУ приблизно на 10-80 грн. У ЖДТУ приблизно на 10 грн. У ЖДУ ім.І. Франка приблизно на 50-60 грн.

Скільки коштувало приживання в гуртожитках університетів минулого року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 27 на 28 липня в Любарському районі сталося часткове руйнування будівлі гуртожитку Новочорторийського державного аграрного технікуму. Можлива причина руйнування гуртожитку в Житомирській області – ґрунтові води.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Киричук Скидан Сич гуртожиток проживання  
Матеріали по темі