Події

У Житомирі псевдогазівники за день виманили гроші у двох пенсіонерів

31 August 2018, 16:25

Упродовж минулої доби двоє літніх житомирян постраждали від непроханих гостей, які під виглядом представників газової служби обібрали пенсіонерів.

Про це 31 серпня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

Одразу дві заяви про злочини, вчинені за подібних обставин, надійшли до Житомирського відділу поліції упродовж 30 серпня.

«80-річний житель обласного центру пожалівся на невідомого чоловіка, який прийшов до його квартири, назвавшись працівником «газконтори». Задуривши дідусю голову байками, він спонукав господаря винести понад 10 тисяч гривень, а, впевнившись, що той не поспішає віддати йому гроші, вирвав їх зі старечих рук і втік», - інформують в ГУНП.

Ще один псевдогазівник того ж дня ошукав 79-річну бабусю у її ж оселі. Під приводом заміни модуля на газовий лічильник шахрай заволодів сумою у 600 гривень, які літня господині й віддала негіднику.

Обидві заяви належним чином зареєстровані та за вказаними фактами розпочаті відповідні кримінальні провадження, у рамках яких поліція встановлює особи псевдогазівників і їх місцезнаходження.

Тож правоохоронці звертаються до громадян із закликом не довіряти незнайомим людям, які під різними приводами і називаючись представниками офіційних структур та організацій намагаються потрапити в оселю пенсіонерів й будь-що заволодіти їх грошовими збереженнями.

«Не впускайте до своїх домівок незнайомців. Скажіть, що розмовляти з ними ви будете у присутності ваших дітей, сусідів або дільничного офіцера. У жодному разі не погоджуйтесь на проведення будь-яких робіт або прийняття запропонованих послуг, у дійсності яких ви не впевнені, та не демонструйте невідомим візитерам наявність у вас готівкових коштів. Шановні громадяни! Не забудьте ознайомити з елементарними правилами безпеки ваших літніх батьків, які проживають окремо, та зобов’яжіть їх телефонувати вам у разі виникнення будь-якої підозрілої ситуації», - закликають у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 22 червня 2018 року біля житомирського універмагу на вулиці Київській поліція затримувала шахрайок, які під приводом зняття порчі вимагали у місцевої жительки гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка  
Матеріали по темі