Місто

Заступник мера Житомира розповів, скільки пасажирів перевозить за день комунальний автобус 53-С

4 September 2018, 09:10

У Житомирі комунальний автобус №53-С, який довозить пасажирів від Смолянки до Силікатного заводу й навпаки, за день перевозить близько півтори сотні пасажирів.

Про це в коментарі Житомир.info повідомив профільний заступник міського голови Дмитро Ткачук. Разом із тим, чиновник розповідає: показник вираховували за підсумками двотижневої роботи маршруту.


«Про повноцінність маршруту не говоримо одразу. З точки зору, скільки людей скористалось і наскільки великий попит, то констатуємо, що сьогодні пасажиропотік на маршруті за два тижні в день від 108 до 230 людей. Тобто, в середньому – 130-150 пасажирів ним користується. Це не та заповненість і не той пасажиропотік, що є якийсь надмірний попит. Найбільші потоки - це піковий день середа, коли працює ринок на мікрорайоні. Тоді реально показники аномальні, з самого ранку люди масово прямують туди з усього міста. Після зупинки ринку транспортні засоби їдуть порожні і це реальний факт. Разом із тим вже сформувались і постійні пасажири, але тієї маси, що з мікрорайону Паперової фабрики їдуть на Крошню - не підтвердилося», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Втім, знімати автобус №53-С з маршруту поки не збираються, позаяк альтернативи немає, - каже Дмитро Ткачук.

«На сьогоднішній момент поки буде працювати, тому що вивозу людей, повноцінного маршрутом №23 не забезпечено. Тому, поки що він буде підстраховувати і вивозити. Головне донести логіку функціонування цих маршрутів, що принцип пересадки у тому, що не потрібно додатково платити», - каже Дмитро Ткачук.

Нагадуємо, з 13 серпня 2018 року в Житомирі запустили комунальні автобуси по маршруту 53-С – від Смолянки до силікатного заводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук автобус Смолянка Силікатний завод  
Матеріали по темі