Влада

Управління освіти Житомирської ОДА ще не завершило тендер на закупівлю «фабрик друку» для шкіл

4 September 2018, 10:56

За інформацією Міністерства освіти, на 2018 рік передбачено виділення 163 млн 818 тис. гривень на придбання персональних комп’ютерів/ноутбуків та техніки для друкування, копіювання, сканування та ламінування з витратними матеріалами для початкової школи. Станом на 15 серпня 2018 року регіонами освоєно 108 млн 183 тис. гривень, що складає 66 % від загальної суми.

Про це перед початком нового навчального року повідомила радник міністра освіти Іванна Коберник.

«На 100 % освоєні кошти у Вінницькій, Закарпатській, Полтавській, Херсонській та Тернопільській областях. Більше ніж на 90 % використані кошти у Донецькій області та місті Києві, в інших областях – від 45 до 90 відсотків. Досі нема принтера? Запит засновнику школи чи напряму облраді - де лежать гроші на них», - пише Іванна Коберник.

У таблиці про використання коштів на придбання «фабрик друку» зазначається, що Житомирська область отримала на це з держбюджету 5 млн 213,5 тис. грн і вона єдина, яка станом на 15 серпня взагалі не використала ці кошти.

У системі ProZorro 13 червня управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації розмістило оголошення про тендер на закупівлю 810 комплектів комп'ютерного обладнання: ноутбук, багатофункціональний пристрій, ламінатор. Вартість закупівлі – 15 млн 390 тис. грн.

Документи на участь у тендері подали чотири учасники: житомирське підприємство «Квант», київське ТОВ «Науково-виробнича компанія «Укртранском», київське ТОВ «Ес Ай Центр» та ТОВ «Антандар», яке зареєстроване в селі Новозелене Новоград-Волинського району Житомирської області.

Але переможець й досі не визначений через скарги, які Антимонопольний комітет приймає до розгляду. Так, 1 серпня ТОВ «Ес Ай Центр» подало скаргу про безпідставне відхилення їхньої пропозиції. Рішенням від 21 серпня АМКУ зобов'язав управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції скаржника.

30 серпня скаргу подав ще один учасник тендеру – дочірнє підприємство «Квант» ПАТ «Електровимірювач» просить скасувати рішення про допущення до тендеру ТОВ «Ес Ай Центр». Розгляд цієї скарги Антимонопольний комітет призначив на 17 вересня.

«Для перших класів зараз закуповуються нові меблі, ноутбуки, багатофункціональні пристрої (кольоровий принтер, сканер, ксерокс) і ламінатори. Цей процес трохи затримується через тендерні процедури і через велику кількість замовників, оскільки підприємства просто фізично не можуть, наприклад, одразу виготовити для усіх першокласників України меблі. Але це все буде вже найближчим часом», - сказала начальник обласного управління освіти Лариса Шевчук в інтерв’ю про новий навчальний рік, яке було оприлюднене на сайті ОДА 3 вересня.

Вона також повідомила, що цього року у 952 перших класах буде 15602 учня, які навчатимуться за програмою «Нова українська школа».

Нагадаємо, мер Сергій Сухомлин інформував, що «фабрики друку» будуть в школах Житомира до 1 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, за даними, які області подавали Міністерству освіти і науки перед Серпневою конференцією в Києві, станом на 15 серпня 2018 року Житомирська область з 37 млн 420,7 тис. грн субвенції на НУШ використала 11 млн 412,97 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа тендер обладнання НУШ  
Матеріали по темі