Події

У селі поблизу Житомира горіла будівля, в якій розташовані кафе та два магазини

7 September 2018, 14:04

У селі Левків Житомирського району рано-вранці 7 вересня горіла будівля, в якій розташовані кафе та два магазини.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Житомирській області.

«7 вересня, о 04:51, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в кафе в селі Левків Житомирського району. Рятувальники, які прибули за викликом, встановили, що горить дах цегляної будівлі, в якій розташовані кафе та два магазини. Загальна площа споруди 450 кв. м. Крім того, спостерігалось сильне задимлення всередині будівлі. Керівник гасіння пожежі запросив на допомогу додаткові сили та засоби. Аби не дати подальшого розповсюдження полум’я по всій споруді, рятувальники негайно приступили до гасіння осередку найбільшого горіння. Вогонь намагалась загасити одразу з трьох боків та зсередини будинку», - інформують в ДСНС.

Пожежу локалізовано о 06:40, ліквідовано об 11:05. Тривалий час рятувальники проводили розбір конструкцій перекриття та покриття споруди.

Полум’я знищило дах будівлі. На гасіння було залучено 21 чоловік особового складу та 4 одиниці спецтехніки. Причина пожежі наразі встановлюється фахівцями.

Фото прес-служби ДСНС

Цієї ж ночі палав будинок у Народницькому районі, пожежа закінчилася трагічно – загинула господиня дому.

7 вересня, о 00:07, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку у с. Давидки Народицького району. За вказаною адресою виїхало 1 відділення вогнеборців 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Ще до прибуття рятувальників каретою швидкої допомоги з місця події було госпіталізовано сина власниці будинку, який тримав опіки різного ступеня.

У ДСНС зазначають, що, враховуючи пізнє сповіщення про загоряння, на момент прибуття вогнеборців дім був повністю охоплений полум’ям. Силами бійців ДСНС о 01:26 пожежу було локалізовано, а 07:00 – ліквідовано. Сім разів довелось вогнеборцям здійснювати підвіз води з місцевої річки для гасіння. Під час ліквідації пожежі було виявлено тіло 67-літньої власниці. Вогнем знищено дах, перекриття, майно всередині будинку, пошкоджено стіни.

За словами сусідів, напередодні ввечері син власниці будинку курив у веранді, і від покинутого недопалку загорівся матрац. Ймовірно, через те, що чоловік недостатньо загасив палаючу річ, і виникла пожежа. Остаточна причина наразі встановлюється.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 6 вересня 14 рятувальників гасили пожежу в приватному житловому будинку у Житомирі.

Фото прес-служби ДСНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники  
Матеріали по темі