Місто

У Житомирі вчетверте відбувся фестиваль військових оркестрів, зібравши рекордну кількість учасників – 17 колективів

8 September 2018, 21:01

У Житомирі вчетверте відбувся Всеукраїнський фестиваль військових духових оркестрів «Ми єдині!». Хоч параду та святкової ходи оркестрів і не відбулося, через погодні умови, дощ не став на заваді виступам музикантів.

«На День міста Житомира сьогодні приїхали оркестри з усієї України. На фестивалі 17 колективів. Вітаємо житомирян зі святом, шкода, що погода підводить, але сподіватимемося, що все буде добре», - розповідає диригент Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗСУ Любомир Сукенник.


«Незважаючи на погоду, на те, що зараз дощ і похмура погода, але на душі радість і ми хочемо подарувати жителям Житомира радість і веселощі», - додає начальник військового духового оркестру 27-ї реактивної артилерійської бригади м. Суми Євген Сучков.

Сімнадцять колективів, у складі більш як 800 музикантів, вигравали на майдані Соборному світові хіти та попурі у різних стилях. Послухати останніх зібралося чимало людей, які дякували за музичний подарунок гучними оплесками та схвальними вигуками. Однак, не музикою єдиною колективи вітали житомирян з Днем міста, а і теплими словами.

«Побажати хочу, можливо, співдружності, щоб наступний фестиваль був у нас, так само, як ми - іменинники. Бажаємо публіці гарного настрою, бажаємо, щоб публіка була, незважаючи на погодні умови, всім будемо намагатися дарувати чудовий настрій і хороші емоції», - говорить диригент військового оркестру Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗСУ м. Вінниця Уляна Созанська.

«Ми привезли шоу-програму: знамениту українську композицію «Чорна гора», фантазію у стилі рок-н-рол, попурі на теми Майкла Джексона, популярні сучасні мелодії, які ми залюбки подаруємо житомирянам і гостям міста», - каже директор дитячої школи мистецтв м. Львів Андріян Леськів.

«Від себе особисто і від колективу я вітаю житомирян зі святом, нехай вам щастить. Запрошуйте, ми з великою радістю вирушаємо до вашого міста», - бажає диригент Національного президентського оркестру Сергій Золотарьов.

«Хочеться побажати всім гарного настрою і всього найкращого», - говорить начальник центру музичного мистецтва ДСНС України м. Київ Руслан Симоненко.

«Тернопільський військовий оркестр 44-ї окремої артилерійської бригади вітає житомирян з Днем міста. Бажаємо вам миру, злагоди і достатку», - сказав начальник військового оркестру м. Тернопіль Тарас Когут.

«Від особового складу навчального центру, мешканців м. Кам’янець-Подільський найкращі побажання з нагоди Дня міста. Щоб незважаючи на погоду настрій був святковий і не тільки у День міста, а протягом всього року», - зазначив начальник оркестру 201-го навчального центру м. Кам’янець-Подільський Андрій Жарій.

«Надіємось, що сьогоднішній день принесе всім удачу», - вітає начальник військового оркестру 26-ї окремої артилерійської бригади м. Бердичів Андрій Билень.

Нагадаємо, минулого року на фестивалі військових духових оркестрів виступило 12 оркестрів з 7 міст України.

Як повідомляв Житомир.info , 8 вересня під час прогулянки Михайлівською президент України сказав, що Житомир одне з найкращих міст в державі, з найкращим мером.

Зранку 8 вересня на офіційному сайті президент з’явилося вітання житомирянам з Днем міста.

На День міста 8 та 9 вересня у Житомирі покажуть «5 мюзиклів про кохання». План заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста військовий оркестр свято  
Матеріали по темі