Суспільство

У селі Житомирської області відкрили надсучасний ліцей, реконструйований за кошти мецената

15 September 2018, 17:32

У селі Радовель Олевського району Житомирської області 15 вересня відкрили надсучасний біотехнологічний ліцей. Це один із найсучасніших закладів Нового освітнього простору не лише на Житомирщині, а й в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Європейський підхід, яскравий дизайн, сучасні меблі, мультимедійна техніка – все працюватиме для дітей Олевського району за кошти ініціатора освітнього проекту, мецената, уродженця села Радовель Олевського району Михайла Весельського», – інформує прес-служба ОДА.

До урочистого відкриття реконструйованого навчального закладу 15 вересня долучились Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, народний депутат Володимир Арешонков.

«Новий освітній простір – це насамперед безпека, комфорт, енергоефективність, мотивуючий дизайн, безбар’єрність і доступність. І вже цьогоріч у ліцеї зможуть вчитися 4 дітей з особливими освітніми потребами. І це дуже добре, що освіту зможуть тут здобувати діти не тільки з Радовля, а й 70 дітей з інших сіл та селищ Олевського району», – зазначив Геннадій Зубко.

В ОДА зазначають, що всього за рік вдалось реконструювали ліцей «Радовель» – повністю перебудувати навчальний заклад відповідно до найновіших технологій, енергоефективності і сучасного цікавого дизайну.

Організатор та меценат створення такого Нового освітнього простору у Радовлі Михайло Весельський наголосив: «Сьогодні особливий для мене день. Адже збувається частина моєї мрії, яка виникла у свій час і яку вдалось реалізувати – створення Біотехнологічного ліцею «Радовель». Я тут народився, і колись дуже швидко біг звідси. Потім, як і всі люди, пройшов дорогу через радість, втрати, здобутки, успіх, невдачі. І з часом в мене сформувалось бачення стосовно нашої громади і народилась ця мрія. Пройшов рік, і ми відкриваємо цей заклад. Це не просто школа – це можливість отримати освіту, і, що дуже важливо, – для звичайних дітей звичайних родин, в тому числі і дітей, які обмежені у своєму фізичному русі. Цей державний ліцей може безкоштовно прийняти всіх без обмежень. Ми завершили створення сучасного потужного навчального закладу. І тепер все залежить від вас –команди вчителів та дітей. У вас сьогодні безмежні можливості, і я вірю, що ви цим скористаєтесь».

Навчальний заклад є зразковим прикладом серед українських шкіл за впровадженням мультимедійних засобів навчання – 26 інтерактивних панелей працює для близько 230 учнів.

Крім цього, енергоефективність будівлі відповідає найвищому рівню, а світлове оснащення базується на системі LED, що забезпечує комфортне денне світло в кабінетах і коридорах.

«Важливою частиною навчального процесу у ліцеї є впровадження інклюзивної освіти. Тому 4-поверхова будівля навчального закладу максимально адаптована для дітей з особливими освітніми потребами – влаштовані пандуси, безпечний малошумний ліфт OTIS, що виробляє електроенергію», – пише прес-служба облдержадміністрації.

Довідково: У травні 2018 року Олевська районна рада прийняла рішення про реорганізацію Радовельської середньої загальноосвітньої школи I-III ст. у Біотехнологічний ліцей «Радовель». Ліцей, відповідно до державних освітніх стандартів, надає безкоштовні освітні послуги в отриманні дітьми повної середньої освіти.

Біотехнологічна спеціалізація ліцею передбачає можливість для дітей вивчати ландшафтний дизайн, вирощувати плодові дерева, лікарські та декоративні рослини тощо.

Навчальний процес у ліцеї має три основні напрямки: академічне навчання + поглиблене вивчення англійської мови (із 5-го класу додаються на вибір: німецька, французька, китайська мови); всебічний фізичний розвиток дітей (футбол, баскетбол, тхеквондо, спортивні та сучасні танці тощо); трудове виховання (заняття в майстернях по металу, дереву, гончарні, навчання кулінарії, біотехнології, практичному програмуванню тощо).

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня 2018 року в Житомирі відкрили гімназію № 3, добудова якої коштувала більше 100 млн грн. На відкриття приїздила дружина президента України Марина Порошенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа освіта НУШ Нова українська школа  
Матеріали по темі