Суспільство

У Житомирській області бійці 30-ї бригади вдосконалюють бойову підготовку перед виїздом у зону проведення ООС

19 September 2018, 16:08

Вибухи та постріли лунають на Новоград-Волинському полігоні, де 30-та окрема механізована бригада вдосконалює бойову підготовку. Піхота відпрацьовує стрільбу та кидання гранати, в танкісти приводять зброю до нормального бою.

«Кожна зброя по-різному стріляє. Одна б’є лівіше, інша - правіше. Зараз ми просто перевіряємо, куди той або інший танк стріляє. Підводимо коректури, щоб він стріляв точно в ціль. На даний момент – це дуже важлива вправа. Від неї залежить, як подальше виконання бойового завдання, так в подальшому на навчаннях, щоб ми показали хороші результати при стрільбі», - розповідає заступник командира танкового батальйону 30-ї ОМБр Іван Берташ.


Перевірка боєм танкових гармат проводиться на дальності 1600 метрів. Приціл дозволяє вести вогонь до 4 кілометрів.

«Нам кажуть, куди цілитись по квадратам. Коли ми попадаємо, нам кажуть, куди вносити коректуру. Ключами вивірки ми вносимо коректуру, потім відновлюємо прицілювання і знову постріл», - зазначає командир танкового взводу 30-ї ОМБр Анатолій Рацун.

Свій досвід військовослужбовцям передають досвідчені бійці, які з перших днів бойових дій боронили кордони України. Військовослужбовець з позивним «Шабат» розповідає про правильне поводження з гранатою і те, як влучити у ціль. Одразу після «Майдану» Тарас «Шабат» пішов добровольцем 30-ї бригади, після поранення проходить реабілітацію і охоче навчає побратимів.

«Той досвід, який мені розповіли, зараз розповідаю іншим. Не те, що на папері вичитав, а те, що сам пізнав, сам почув, сам побачив. Розповідаю, які можуть бути нештатні ситуації. Намагаємося передати досвід до того, як вирушимо у зону АТО», - зазначає «Шабат».

Відпрацьовувати вправи військовослужбовці будуть упродовж 4-х днів, далі на них чекає бойове злагодження на Гончарівському полігоні у Чернігівській області, після якого вони вирушать на схід у зону ведення бойових дій, щоб у разі порушення противником Мінських домовленостей дати відпір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ООС Новоград-Волинський полігон військові  
Матеріали по темі